tag:blogger.com,1999:blog-27740683.post5674381834980281565..comments2023-09-22T20:32:38.095+03:00Comments on MAHZUN PRENSES...: EVDE YOĞURT YAPIMI ve EVDE PEYNİR YAPIMIAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-71297767473651815612013-04-16T16:49:57.525+03:002013-04-16T16:49:57.525+03:00Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. En k...Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. En kısa sürede deneyip sonucu yazacağım.<br /><br />Sevgiler.butterflyhttps://www.blogger.com/profile/18236118574052528532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-20681896843258832762013-04-16T16:49:26.249+03:002013-04-16T16:49:26.249+03:00Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. en k...Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. en kısa sürede deneyerek sonucu yazacagım:)<br />Sevgiler.<br />butterflyhttps://www.blogger.com/profile/18236118574052528532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-29641836798228535392013-03-27T14:38:26.340+02:002013-03-27T14:38:26.340+02:00Sevgili butterfly fırınım dijital göstergeli olmad...Sevgili butterfly fırınım dijital göstergeli olmadığı için 45-50 derece arasında bir ısıda ayarlıyorum hep. İdeali eğer derecen var ise 45-48 arası fırın ısısı sağlamak. Fırını ısıttıktan sonra söndürebilirsin. Eğer ortam ısısı yeterli ise örneğin yazın, fırını ısıtman gerekmez. Ben havaların iyi gittiği şu günlerde fırını ısıtmıyorum, ancak yine fırında mayalıyorum. Kapalı olduğu için ısı kaybı yavaş oluyor. Evet bu şekilde 4-5 saat hatta bazen 8 saate kadar tuttuğum oluyor. Ne kadar uzun kalırsa ekşilik ve kıvam o kadar iyi oluyor. Fırından çıkardıktan sonra eğer sulu ise üzerine bir kağıt havlu seriyorum ve havlunun ucunu biraz sarkıtarak fazla suyu aldırıyorum. Eğer kıvamı gözüme iyi görünüyorsa bekletmeden buzdolabına kaldırıyorum. 12 saat kadar hiç ellemeden buzdolabında bekliyor ve sonra kullanıyorum.<br /><br />Selamlar<br /><br />Sormak istediğin başka bir şey olursa seve seve yazarım.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-10251411561909573142013-03-27T09:46:48.171+02:002013-03-27T09:46:48.171+02:00Merhabalar;
Evde çömlekte yogurt mayalamak istiyo...Merhabalar;<br /><br />Evde çömlekte yogurt mayalamak istiyorum araştırırken en beğendiğim tarif sizinki oldu.Ama aklıma takılan birkaç konu var.50 derece çok fazla değil mi? Çünkü fırına koymadan sarığ sarmalasak 50 derece olamaz gibi geliyor. Bir de fırında sarmalanmış haliyle 4 5 saat mi tutuyoruz? Fırından çıkardıktan sonrada bekletiyor muyuz?<br />Yardımlarınız için teşekkürler.<br />butterflyhttps://www.blogger.com/profile/18236118574052528532noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-4158507533240153032013-02-04T14:16:48.721+02:002013-02-04T14:16:48.721+02:00Merhabalar Sayın Adsız, cumartesi yoğurt mayalama ...Merhabalar Sayın Adsız, cumartesi yoğurt mayalama günüm, sizin için fotoğraflar ve eklerim. SevgilerAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-70511431131990296812013-02-04T12:34:21.465+02:002013-02-04T12:34:21.465+02:00merhabalar mahzun prenses:)
sizi evde yoğurt yapma...merhabalar mahzun prenses:)<br />sizi evde yoğurt yapmak konusunda yaptıgım arastırmalar vasıtasıyla ulaştım ve sitenizi cok begendım:)<br />yoğurt yapma asamalarını da resimlerseniz cok guzel ve faydalı olur bazı seylerı sizinki gibi yapmama ragmen sizinki gibi guzel olmadı sert olmadı :(<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-62115433494519128642012-06-11T12:50:55.597+03:002012-06-11T12:50:55.597+03:00HAklısınız Kanlıca Yoğurdu kendine has tadıyla ara...HAklısınız Kanlıca Yoğurdu kendine has tadıyla aranılan bir geleneksel lezzetAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-27337003293568425332012-06-09T22:31:39.204+03:002012-06-09T22:31:39.204+03:00Teşekkür ederim Derya :)Teşekkür ederim Derya :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-2031368464248405032012-06-09T22:29:32.455+03:002012-06-09T22:29:32.455+03:00Canım merhaba iadeyi ziyarete geldim evde peynir y...Canım merhaba iadeyi ziyarete geldim evde peynir yapmak harika bir fikir.Ellerine sağlık sevgiler.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14272844356654333849noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-33363584692505333682012-06-07T12:14:33.485+03:002012-06-07T12:14:33.485+03:00İlhan Bey merhabalar. Bir deneyin derim peynir yap...İlhan Bey merhabalar. Bir deneyin derim peynir yapma işi de bambaşka bir maceraAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-22603168087002054922012-06-06T20:30:51.954+03:002012-06-06T20:30:51.954+03:00ne kadar basit,hayatımızın içinden bir bilgi aslın...ne kadar basit,hayatımızın içinden bir bilgi aslında ama daha yeni öğreniyorum:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08602222068495741370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-26468297130667624052012-06-06T17:36:24.269+03:002012-06-06T17:36:24.269+03:00Bravo valla. Yanlız peynir yapımında sütün çok öne...Bravo valla. Yanlız peynir yapımında sütün çok önemli olduğunu biliyorum. Onun için cesaret edememiştim ama sizi okuyunca heveslendim. :)ilhanhttps://www.blogger.com/profile/07472660159506659337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-33802976646475790512012-06-06T10:17:11.074+03:002012-06-06T10:17:11.074+03:00Sevgili Ebru, peynir mayası hamur işlerinde kullan...Sevgili Ebru, peynir mayası hamur işlerinde kullandığımız mayadan farklı. Peynir mayası adı altında sıvı olarak satılıyor. İki tipi var. Biri hayvan şirdeninden elde ediliyor ki bunun için büyükbaş ya da domuz şirdeni kullanılıyor. Diğeri ise mikrorganizma içeren sıvı maya. Minik şişelerde aktar vs gibi yerlerde satılıyorAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-12084105818304175472012-06-06T10:15:30.883+03:002012-06-06T10:15:30.883+03:00Merhaba lezzet sefası evdekiler şanslı olmalı:)Merhaba lezzet sefası evdekiler şanslı olmalı:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-1591160352180066142012-06-05T23:22:35.479+03:002012-06-05T23:22:35.479+03:00Merhaba,
mikrobiyal mayadan kastın nedir?daha doğr...Merhaba,<br />mikrobiyal mayadan kastın nedir?daha doğrusu şu piyasada satılan yaşı-kurusu olan mayalardan farklı bir maya mıdır?<br />peynir biraz zahmetli göründü gözüme ama ev yapımı olması en büyük avantajı.<br />hem yoğurdun hem de peynirin sert olması için verdiğin tiyolar çok ilgimi çekti.mutlaka deniycem.<br />sevgiler,Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08602222068495741370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-38785878461496092492012-06-05T17:32:26.180+03:002012-06-05T17:32:26.180+03:00Evde bende peynir yapiyorum zaman zaman
Gogut umu...Evde bende peynir yapiyorum zaman zaman<br />Gogut umu zaten hep kendim yaparim<br />Ellerina saglik mahzun prenses<br />Sevgiler<br />Sefalezzet sefasihttps://www.blogger.com/profile/12507851879307302920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-78480803558561966192012-06-05T14:23:48.854+03:002012-06-05T14:23:48.854+03:00Selamlar Hilal Hanım;
İnceliyeceğim muhakkak.Selamlar Hilal Hanım;<br /><br />İnceliyeceğim muhakkak.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11284111333970840510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27740683.post-19706586082398936852012-06-05T13:40:03.946+03:002012-06-05T13:40:03.946+03:00ellerinize sağlık, enfes görünüyorlar. ben maya il...ellerinize sağlık, enfes görünüyorlar. ben maya ile yapmadım hiç. farklı yöntemlerle peynir yapıyorum, bakmak isterseniz işte burada.<br /><br />http://hilaltimur.blogspot.com/search/label/Evde%20Peynir%20Yap%C4%B1m%C4%B1Hilalhttps://www.blogger.com/profile/08720647757326297204noreply@blogger.com