11 Aralık 2013

YEMEK FIRTINASI 4. GÜN... PAÇANGA BÖREĞİ

Yemek fırtınası ve Blog Fırtınası yazılarımda şimdilik aksamasız gidiyorum...

Bugün Yemek Fırtınası yazılarında 4. gün , bizden yazmamız istenen ise :"Ev ahalisini mutlu etme zamanı Ev ahalisinden en çok istek alan tarifiniz nedir? Haydi mutfağa."

Ben de size bizde aslında çok sık yapılmayan; ancak yapılmadığı zamanlarda hayatımızdan sanki bir şey eksilmiş gibi hissettiğimiz, yapınca huzura kavuştuğumuz tarifi vereyim...


PAÇANGA BÖREĞİ (ERKAN ACUROL-AYVALIK MUTFAĞI KİTABI)

Malzemeler:

2 adet yufka
150 gram pastırma
½ çay bardağı zeytinyağı
50 gram kaşar
2 adet domates
3 adet sivribiber






İlk önce yufkayı ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı da üç eşit parçaya bölün


Domatesi geniş bir sahana rendeleyin.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.İçine zeytinyağ ve sivri biber ilave edilip 1-2 dakika kaynatın ve  pastırmayı ilave edin. Tekrar iki dakika  daha pişirin ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Bu harçtan iki yemek kaşığı koyun.


Üzerine bir tutam kaşar peyniri rendesi serpin.


Kenarlarını iki tarafından içe kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.Yufkanın uç kısmını su dolu kaseye batırıp sarma işlemim tamamlayın.


Kızgın yağda iki tarafını da kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder