17 Haziran 2014

KİLİS TAVA


Selamlar sevgili izleyenlerim;

Bugün sizinle ihtişamı büyük, lezzeti bol; ancak ev koşullarında da pratikçe yapabileceğiniz bir yemeği tarif edeceğim. Bence ortaya çıkan sonuç ve doyuruculuk düşünülecek olursa ekonomik de sayılır.

Kilis Tava...

Malzemeler:

500 gr dana-koyun kıyma karışık ( Kasabınıza zırhı var ise o şekilde hazırlatın.)
150 gr kuyruk yağı ( Zırh ile hazırlanmış)
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
5 diş sarımsak
1/2 demet maydonoz

2 adet patlıcan
2 adet patates
3 adet domates

1 yemek kaşığı domates-biber salçası
1/2 su bardağı ılık su
tuz, karabiber ve isteğinize göre pul biber



Yapılışı:

Kebabın orjinaline yakın olmasını isterseniz kıyma ve kuyruk yağını kasapta zırh ile çektirin. Ancak böyle bir imkan yoksa normal çekilmiş kıyma ile de yapabilirsiniz. Sebzeleri de ince ince kıyın. Kıyma, kuyruk yağı, sebzeler ve baharatları karıştırarak köfte hamurunu hazırlayın. Elinizle üzerini nemlendirip bir saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Bu arada patlıcan ve patatesi halka halka doğrayın. 2 adet domatesi kabaca sekize bölün.

Süre sonunda halka doğranmış patates ve patlıcanların yarısını fırın kabınıza dizin. Üzerine dinlenmiş köfte hamurunu yayın. En üstünü de artan sebze ve domateslerle süsleyin. Ilık suda erittiğiniz salça ve rendelenmiş bir adet domatesi karıştırarak üzerine dökün.




180 dereceye ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.





Afiyet olsun...

4 yorum: