08 Ekim 2012

BİBER AŞI...



Selamlar güzel insanlar...

İşte benim bayıldığım bir yemek...

Yine İzmir'den bir tarif.... 

Yine çocukluğumdan.... 

Yine anneannemden...

Malzemeler :

1 kg  biber (acı, tatlı, sivri, dolmalık, çarliston elinizde ne çeşit varsa)
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
7-8 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Kuru soğanları küp küp doğrayarak zeytinyağı ile beraber bir tencereye alın. Arada karıştırarak hafif kavrulmaya bırakın. Bu sırada sarımsakları küçük küçük doğrayıp ilave edin. Biberleri kalın halkalar halinde doğrayarak tencereye atın. Arada karıştırarak biberler pişene kadar kavurun. Domatesleri rendeleyin ve kavrulmakta olan biberlerin üzerine alın. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin. Pişince servis tabağına alın ve yoğurtla ılık ya da soğuk olarak servis edin. 


Biberleriniz acıysa tadından yenmeyecektir.  

Genelde ana yemek değil de meze olarak tercih edilen bir yemektir...

Afiyet olsun, suyuna bana bana yiyiniz :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder