27 Nisan 2015

ÇOK EKONOMİK... GÜVEÇTE HİNDİ



Merhaba sevgili arkadaşlar;

Hem ekonomik, hem besleyici, hem sağlıklı, hem pratik, hem de lezzetli yemekler pişirmek; üstelik de bunu her gün yapmak başlı başına bir dert. Tüm kadınların ortak derdi. Şapkadan tavşan çıkarmak  belki bir "tık" daha kolay :)

Tavuklar tavukluktan çıkalı mutfağımıza pek girmez oldu. Beyaz eti özleyince hindi alır olduk.

Güveç tenceresinde hindi kapama ise çok lezzetli, ekonomik, besleyici, pratik, sağlıklı. :)

Malzemeler:

1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı ev yapımı domates konservesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Kuru soğanları küp küp doğrayarak zeytinyağında çevirin. Sarımsak, doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri de ekleyin. Domatesi de ilave edin. Tuzunu karabiberini dilerseniz kekik ve kimyonunu damak zevkinize göre ayarlayın. Hindi boyun etlerini sebzelerin üzerine dizin. 1 çay bardağı su ekleyerek tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayarak pişene kadar tutun.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK :)AFİYETLER OLSUN...MİSAFİR KABUL EDİLİRMİ ACABA:))

    YanıtlaSil
  2. Hindi etini bende ara da alıyorum, daha çok tüketmemiz lazım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil