04 Ekim 2012

ÇEŞNİLİ YAĞLAR



Selamlar....

Geçen gün yemeğe koymak için sarımsak soyuyordum... Baktım fazla gelecek, e soymuş da bulundum; buzdolabına koysam koku yapacak... Ne yapsam, ne yapsam derken aklıma daha evvel bir yerlerde okuduğum salata, meze ve kahvaltılar da kullanmak için çeşnili zeytinyağı yapmak geldi...

Minik iki kavanoza hazırladım...

ADAÇAYLI ZEYTİNYAĞI...

1 nescafe fincanı kadar saf zeytinyağını cam bir kavanoza koyun. İçine iri parçalar halinde doğradığınız 4 diş sarımsağı ilave edin. Taze yeşil yapraklı adaçayının yapraklarını da (2-3 dal) ekleyerek ağzı kapalı olarak oda ısısında muhafaza edin. En az 3-4 gün beklettikten sonra açın. Dilediğiniz sürede tüketebilirsiniz...

ÇOK ÇEŞNİLİ ZEYTİNYAĞI...

1 nescafe fincanı kadar saf zeytinyağını cam bir kavanoza koyun. İçine iri parçalar halinde doğradığınız 4 diş sarımsağı ilave edin. 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane, 1/2 çay kaşığı pul biber (acı zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz) 1 çay kaşığı fesleğen, 1 çay kaşığı biberiye ve 1 çay kaşığı kişniş tohumu ekleyin. 2 adet cevizi iri parçalar halinde ilave edin. Ağzı kapalı olarak oda ısısında muhafaza edin. En az 3-4 gün beklettikten sonra açın. Dilediğiniz sürede tüketebilirsiniz...

Aslında çeşnili zeytinyağları sizin yaratıcılığınıza kalmış. dilediğiniz baharatlar ve otlarla süsleyerek kendi salata soslarınızı, meze süslemelerinizi ve kahvaltılık yağlarınızı hazırlayabilirsiniz. Közlenmiş kırmızı bibere de çok yakışıyor...

Ben kahvaltıda zeytinin yanında servis ediyorum bu aralar...

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bende geçen gün tane kişnişli hazırladım. Hala bekliyor tadına pazar bakacağım inşallah

    YanıtlaSil
  2. Love what you are doing with the blog man!

    YanıtlaSil