13 Ocak 2013

ÇİĞ BÖREK








Merhabalar;

Tatil sabahı kahvaltılarda farklı şeyler yemek güzel oluyor. Tüm aile bir arada iken ne zamandır denemediğim ancak çok sevdiğim bu böreği erkenden kalkıp hazırladım...

Haftaya siz de deneyin...


Tarif Girit Yemekleri kitabından



Malzemeler:

Hamur için;

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
3 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 tutam tuz

İçi için;

300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı su

Kızartmak için;

1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)

Hazırlanışı:

Geniş bir kaba koyduğunuz kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiberi, yavaş yavaş su ilave ederek çatalla eze eze kıyma yumuşayıncaya kadar iyice karıştırın. Hamuru hazırlamak için unu eleyerek ortasını havuz gibi açıp, ymurtayı, yoğurdu, sirkeyi, tuzu ve suyu ilave edip sertimsi bir hamur yoğurun. Hamurunuzu küçük mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurların yarısına hazırladığınız kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı koyun, hamuru kapatın. Hamur ruleti ile kenarlarını keserek daha düzgün bir şekil verebilirsiniz. Hazırlanan börekleri kızgın yağda, orta hararetli ateşte çok koyulaşmadan kızartıp, yağı süzülene kadar bir kağıt havlu üzerine alın. Ilık olarak servis edin

4 yorum:

  1. yanına çay hımm
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. sıcak bir pazar kahvaltısı için çok uygun bir seçenek:)
    bu arada senin gönderdiğin kitaplardan ben de bazılarını denedim ama buraya yazmak hiç aklıma gelmemiş şimdi senin referans vermenle aklıma geldi.bir dahaki sefere unutmadan resimleyeyim:)

    YanıtlaSil
  3. Çayla beraber ufff enfes ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Trakya'da popüler bir yemektir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil