07 Şubat 2013

PAÇANGA BÖREĞİ




Selamlar güzel dostlarım...

Güzel bir Gaziantep programı sonrası evimize, eski düzenimize geri döndük çok şükür. Size uzun uzun anlatacaklarım var ilerleyen günlerde. Oralarda ne yenir, ne içilir, nerelere gidilir, neler alınır...

Koskocaman bir şehir. Sonra kaybolursunuz maazallah :))

Paçanga böreğini gitmeden yapmıştım. Detaylı fotoğrafları ile pratikçe hazırlayabileceğiniz leziz bir börek...

Şimdiden afiyet olsun...

Candan selamlar....

PAÇANGA BÖREĞİ (ERKAN ACUROL-AYVALIK MUTFAĞI KİTABI)

Malzemeler:

2 adet yufka
150 gram pastırma
½ çay bardağı zeytinyağı
50 gram kaşar
2 adet domates
3 adet sivribiber






İlk önce yufkayı ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı da üç eşit parçaya bölün


Domatesi geniş bir sahana rendeleyin.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.İçine zeytinyağ ve sivri biber ilave edilip 1-2 dakika kaynatın ve  pastırmayı ilave edin. Tekrar iki dakika  daha pişirin ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Bu harçtan iki yemek kaşığı koyun.


Üzerine bir tutam kaşar peyniri rendesi serpin.


Kenarlarını iki tarafından içe kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.Yufkanın uç kısmını su dolu kaseye batırıp sarma işlemim tamamlayın.


Kızgın yağda iki tarafını da kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın.Sıcak olarak servis edin.

1 yorum:

  1. çok severim bu böreği.
    gaziantep notlarını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil