11 Kasım 2013

MİNİKLERLE ETKİNLİK... KİRPİ KURABİYE...



Merhaba sevgili dostlar;

Minik oğlum artık büyüdü... Büyüdü de okullu oldu...

Okullarında haftanın bir günü bir kaç saati sırayla her çocuğun anne-babası ile paylaşılan bir etkinliğe ayırıyorlar. Genelde anneler katıldığı için ben buna anne etkinliği diyorum. Bu anne etkinliklerinde, misafir anne çocuklarla beraber kurabiye ya da kek yapıyor, başka bir anne hikaye okuyor veya basit dikiş işleri vs gibi paylaşımlarda bulunuyor. Geçtiğimiz hafta ben davet edildim kurabiye yapmak üzere. 

Kurabiyeyi sık sık gözü kapalı yapıyor olmama rağmen açıkçası beni bir heyecan sardı. Ne yapsam diye düşünüp dururken internette yurtdışı kaynaklı bir çok sitede rastladığım, sonra araştırınca Türk sitelerinde de karşılaştığım "kirpi kurabiye"de karar kıldım.

Yapılışı çok basit ve çocuklar da kolaylıkla size yardım ederek işe dahil olabilirler.

KİRPİ KURABİYE

Malzemeler:

150 gr tereyağı
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 portakal kabuğu rendesi

Çikolata (Ben dr. oetker glazür çikolata kullandım)
Süslemek için kurt çikolata

Yapılışı:

Tüm malzemeleri hamur haline getirip şekil verin. Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dk dinlendirin. Dinlendikten sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yumurtaya benzer bir şekil verin. Damla çikolatadan göz yapın. Fırın tepsisine dizin ve önceden  175 dereceye ısınmış fırında 15 dk pişirip ılıtın. Çikolatayı ambalajı üzerinde belirtilen tarifince hazırlayın. Her bir kurabiyeyi önce erimiş çikolataya bulayıp, çikolatalı kurt şekerleme ile süsleyin. 

Afiyet olsun.





1 yorum: