05 Haziran 2014

KARİDES GÜVEÇ


Selam sevgili dostlar;

Çok sevsem de çok sık yapmadığım bir tarifi sizinle paylaşmak istedim. Deniz mahsüllerini sevenler buyrun haydi...

Malzemeler:

500 gram küçük boy karides
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz, karabiber

Yapılışı:

Küçük doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları güveç tenceresinde zeytinyağı ile hafif pembeleştirin. Diğer sebzeleri de küçük küçük doğrayarak ilave edin ve domatesler hafif sulanınca karidesleri atın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyerek, tuz ve baharatları da ekleyin. Karidesler yumuşayana kadar ağzı kapalı olarak pişirin. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder