03 Haziran 2014

PARMAK YALATAN HAŞHAŞLI REVANİ



Merhaba dostlarım;

Kış başından beri sağlıklı bir şekilde kilo verme çalışmalarım devam ediyor. Güzel sonuçlar elde ettim. Allah utandırmasın. Son kulvara girdik diyelim...

Geçtiğimiz hafta sonu kendime izin verdim ve bir gün boyunca canımın çektiği her şeyden doyasıya yedim. Haşhaşlı revani de epeydir yapmak istediğim ancak şekerden uzak durduğum için yapmayı ertelediğim bir tatlıydı.

Daha önce hiç denemediğim gibi yememiştim de; ancak epeydir yemek bloggerleri arasında pek de ünlü kendileri...

Revaniyi severim, annem de çok güzel yapar. Ee haşhaşı da severim... Birleşince güzel bir şey çıkacağını tahmin etmiştim. Ancak yanılmışım... Güzel değil de şahane oldu sonuç...

Üzerini de Ev Yapımı Kremşanti ile süsledim. Onun tarifini de buradan görebilirsiniz.

Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş tohumu
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi

Şerbet:

3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Şerbet kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha ocakta tutulur. İçine limon suyu eklenerek altı söndürülür ve soğumaya bırakılır.

Yumurtaların akları ve sarıları ayrı kaplara kırılır. Yumurta aklarına şeker eklenerek kar gibi olana kadar mikser ile çırpılır. Yumurta sarları da ayrı bir kapta çırpılır. Yoğurt ve sıvıyağ da yumurta aklarına eklenir. Karıştırılır. İrmik ve haşhaşda eklenir, yine yavaşça karıştırılır. Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonat da karışıma eklenerek karıştırmaya devam edilir. En son yumurta sarıları eklenir ve limon kabuğu rendesi ilave edilir ve yavaşça yumurta sarılarının kabarıklığı söndürülmeden karıştırılır. Yağlanmış bir tepside, önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 40 dk kadar pişirilir. Kürdan testinden de geçince fırından alınır. 5 dakika beklenerek dilimlenir. Soğuk şerbet sıcak tatlıya dökülür. Güzelce yaydırılır. Tekrar sönmüş ama hala sıcak fırında şerbetinin çekmesi beklenir.


Afiyet olsun... Aman haa parmaklara dikkat :))

4 yorum: