15 Mayıs 2015

NARENCİYE SİRKESİ 4. ve SON YAZI



Merhaba sevgili dostlar;

Sirkemizde son aşamaya geldik. Mayaladık, beklettik, tuzladık ve süzdük.

İri tuz ilave edilmiş halde temiz bir kavanoz içinde yaklaşık 40 gün bekleyen sirkemizi çift kat tülbentten süzerek sirke yapımı işlemini sonlandırıyoruz.

Ben yarısını cam şişede buzdolabında sakladım. Bunu şifa niyetine içeceğim ya da salataya kullanırım. Yarısını da fıs fıslı bir plastik şişeye aldım temizlik işleri için.

Buyurun bakalım siz de deneyin...

Selamlar, sevgiler

19 yorum:

  1. Ellerinize sağlık... Sonuç muhteşem görünüyor..Sevgiler...)

    YanıtlaSil
  2. çok merak ettim ve mutlaka denemek istiyorum.. elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın bol bol limonata yaparsınız ve kabuklarından da sirke :)

      Sil
  3. Aay zor bir ise baslamissiniz haydi bakalim sonucu merak ediyorum kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Sonucu derken tadini demek istemistim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı marketlerden aldığımız sirkelerden biraz farklı, hafif kekremsi ama kötü denemez

      Sil
  5. Ben bu kadar sabırlı değilim, uzun bir süreç. Elinize sağlık. https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bir köşede o kendi kendine oluyor :)

      Sil
  6. Uzun bir uğraştan sonra sonuç mükemmel.Görüntü süper ellerine sağlık şifa olsun Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık tadı nasıl acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü denemez ancak bildiğimiz sirkelerden daha acımsı bir tadı var :)

      Sil
  8. daha dün eşimle sirkenin faydalarını ve kullanım alanlarını konuşuyorduk :) yazın hemen dikkatimi çekti :) takibe aldım :) Sevgilerle (apaydindunyam.blogspot.com.tr)

    YanıtlaSil
  9. renk o kadar güzel ki temizliğe filan değil direkt salatalara yoğunlaş:))))) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahvaltıdan önce sabahları içiyorum bakalım :)

      Sil
  10. Limonata gibi çok güzel görünüyor, bence de temizlikte ziyan etmeyin :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil