13 Haziran 2015

ASMA YAPRAĞI TUZLAMASI




Merhaba sevgili dostlar;

Mayıs ortasından Haziran ortasına kadar taze asma yaprakları pazarlarda boy göstermeye başlıyor. Taze asma yaprağı sarmasının lezzeti bir başka oluyor. 

Hazır mevsimi devam ederken ben kendi yaptığım asma yaprağı tuzlaması tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.

Bin bir çeşit yöntem vardır ya bu da benim yöntemim :)


Öncelikle pazardan aldığınız ya da şanslıysanız kendi elinizle topladığınız yaprakları tek tek aralarında börtü böcek vs kontrolü yaparak genişçe bir tencereye üst üste dizin. Bir kaç öbekte bir 1 yemek kaşığı iri tuz atın.

Bir yandan da bolca kaynar su hazırlayın.



Tencereye aralara tuz atarak sıraladığınız yaprakların üzerine yaprakları geçecek kadar kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak su ılınana kadar bekletin. 

Yaprakları tencereden alıp bir kevgirde iyice suyu süzülene kadar bekletin. Yaklaşık 4-5 saat.


Suyu iyicaesüzülen yaprakları 10 ar tane üst üste koyup katlayarak bir geniş/derin kavanoza bastıra bastıra dizin. Aralara ara ara iri tuz serpin. Sıkıca dolunca ağzını iyice örterek buzdolabında saklayın. Kullanacağınız zaman kullanacağınız miktarı alıp kalanı yine buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyetle tüketin...

14 yorum:

  1. Çok severim asma yaprağını.. Mutlaka kışlığını yaparım.. Sıkça pişiririm. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok basit ve güzel bir saklama yöntemi. Benimde bahçemden asma var bu yıl derin dondurucu yerine
    Bu yöntemi kullanacağım. Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tuzlamadan yapmıştık geçtiğimiz senelerde kuru olarak,sanırım böylesi daha makul.Teşekkürler paylaşımınız için :)

    YanıtlaSil
  4. Bende bu şekilde yaparım..Ellerinize sağlık...Afiyetle...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yöntem. Ben derin dondurucuyu tercih ediyordum ama çok engelliyor yer kalmıyor. Ellerinize sağlık güzel bir yöntem denemek lazım.

    YanıtlaSil
  6. bilmediğim bir konuydud elinize sağlık =) bende beklerim bloğuma kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  7. Yaprak sarmayı çok severim :) Annem yaprakları kışa hazırlıyor yaz kış yiyoruz :) ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  8. Ay keşke sizler kadar hamarat olabilsem.

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık, asma gibisi var mı (;

    YanıtlaSil
  10. Benim yerime kayınvalidem hallediyor böyle işleri sağolsun. Bilgilendirici yazınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Yaprak sarmasını yemesi güzel de, o aşamaya gelinceye kadar ne emekler veriliyor değil mi... Elinize sağlık, afiyetle yersiniz inşallah. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. hiç yapmadım yapamam da sanırım hazıra devam :-)

    YanıtlaSil
  13. harika bir fikir ama buzdolabında yer kaplaması can sıkıcı olabilir

    YanıtlaSil
  14. Ben yaprakları kuru olarak hiç susuz kavanozlara katlayarak koyup kapatıyorum.Hem dondurucuda yer kaplamıyor hem de birer pişirimlik hazır olmuş oluyor.Siz de iyi günlerde tüketin.Sevgiler.

    YanıtlaSil