22 Mayıs 2007

MANTARLI ÇİN PİLAVI




Ne kadar da yoğunum bir bilseniz dostlarım; sadece okuyorum sizlerin bloglarınızı bazen de yorum yazıyorum birkaç satır ama iş kendi sayfamı güncellemeye gelince olmuyor nedense...

İş güç koşuşturma arasında geçen hafta sonu İzmir'e gittim. Ne kadar dinlendim ne kadar eğlendim sormayın. Bu pilav da orada pişti. "Artık mutfak işlerinde iyice tecrübelendim ben bak anne" demenin bir yolu da girip mutfakta bir şeyler yapmak. Tabii kırılan komposta kaseleri ve çaktırmadan yok edilen yanmış soğanları saymazsak. Arada oluyor canım böyle şeyler, hem çok tecrübeli olanlar bile yanlış yapmaz mı bazen?


MANTARLI ÇİN PİLAVI

Malzemeler:
- 1 su bardağı kepekli pirinç
- 250 gr mantar
- 1 adet kuru soğan
- Rendelenmiş taze kaşar
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı

Yapılışı:
Pirinci ayıklayıp bir gece ılık tuzlu suda bekletin. Ertesi gün soğanı ve mantarları zeytinyağında kavurun. Pirinçleri ekleyerek biraz daha kavurun. Üzerini geçecek kadar ılık su koyup pilavın pişmesini bekleyin. Pişen pilavı cam bir fırın kabına koyarak üzerine rendelenmiş taze kaşar ilave ederek fırında peynirler kızarana kadar tutun.

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,

    Mahzun prensesim gelmiş :)

    SOnunda ya.. Özlemiştim seni.. Hadi bitsin artık bu yoğunluk. İzmir seyahatini yazacaksın değil mi bizlere..

    sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Mahsun Prenses,
    Ellerine saglik, biz bayiliriz Cin yemeklerine, bunu donunce denemek lazim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ne guzel bir tarif oldu sevgili prenses. Ama daha da guzeli seni gormek oldu. Bu arada senin etkinligine de cok az kaldi. Konu hazir mi acep:)) Canim sevgileirmle, guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Zerrin;

    Daha tam anlamıyla yoluna koyamadım bazı şeyler. İş hayatımla ilgili bazı önemli kararları almanın eşiğindeyim. O nedenle istediğim zamanı ayıramıyorum bloguma; ama güzel günler çok yakın ;)

    Sevgili aybike bunu denemelisin bence. Özellikle kepekli pirinç farklı bir hava katıyor.

    Tubacım;

    Ben de seni gördüğüme çok sevindim; ama dediğim gibi iş hayatım ile ilgili bazı değişikliklerin peşindeyim, yazamıyorum o nedenle. Bu arada etkinlik konum çoktan hazır. Umarım o tarihe kadar kimsecikler bu konuyu seçmez.

    Sevgiler tatlı arkadaşlarım...

    YanıtlaSil
  5. Benimde www.afyonyemekleri.com yöresel yemek tariflerim var değerli yorumlarınızı beklerim.

    YanıtlaSil