10 Eylül 2009

TARİHTEN GÜNÜMÜZE İZMİR MUTFAĞI ve BENİM MUTFAĞIM...








Merhaba sevgili dostlar;

Evlendik, barklandık; düğün dernek kurduk; tatile gittik geldik derken normal hayatın koşturmacasına karışıverdik. Soyadım değişik, oturduğum ev değişik devam ediyorum günlerime.


Bakmayın ben de değiştim biraz, sanki evlendim bir ay geçince duygularım, halim tavrım, duruşum değişti. Değişik bir psikoloji evli bir kadın olmak.

Uzun anlatıcam söz hepsini, hatta eşimle tanışma hikayemi... bu aralar yazasım var çok. Yağmurlu günlerden mi bilmem. Bol bol resim çekesim, anlatasım, yazasım var....

İlk heves kocama da bir güzel yemekler yapıyorum ki sormayın. O beğendikçe, yedikçe "Prenses hayatta yediğim en güzel sebzeli tavuktu..." dedikçe bal damlıyor yemeklerimden.

Oysa ben bazen uyduruveriyorum ki hepsini...

Geçenlerde İzmir'den getirdiğimiz keçi peynirini serptiğim makarnayı yedik beraber. "Vallahi prenses kuzu kessen bu kadar makbule geçmezdi" demesin mi :))

Seviyorum ben bu yemek yemeyi çok seven adamı...

Efendim şimdi gelelim başlığa.... Nedim Atilla'nın Tarihten Günümüze İzmir Mutfağı isimli kitabını arıyorum harıl harıl. Hem de belki 4 yıldır. Nedim Beyle'de irtibata geçtim. O ha bugün ha yarın basılacak diyor. Kitap da tükenmiş zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde.

Bulanınız, duyanınız edineniniz varsa bilgilendirin beni de a dostlar...


Haber bekliyorum sizlerden...

Selam ve sevgilerimle....

--------------------------------------------------------------------------------------------------

MERAKLISINA NOT:
SEVGİLİ EŞİM BANA YENİ BASKISINDAN ÇIKAR ÇIKMAZ BİR TANE ALIP HEDİYE ETTİ... SAĞOLSUN...

4 yorum:

  1. mahzun prensesim nerelerdesin???

    YanıtlaSil
  2. Hani anlatacakların, yazacakların çok tu canım, özlettin kendini, nerelerdesin? Öncelikle hayırlı uğurlu olsun güzel yuvanız, hep mutlu olun hep sevin birbirinizi... Sağlıcakla kalın, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Sadece içindekiler kısmını bulabildim belki işinize yarar.

    http://kutuphane.tbmm.gov.tr:8088/2002/200200978.pdf

    YanıtlaSil
  4. Yine de sahaf olan bir arkadasima soracağim.

    YanıtlaSil