03 Mart 2011

GÜZEL BİR SÜRPRİZ



Dün eşim sana bir sürprizim var deyince telefonda tüm günüm dört gözle akşamı bekleyerek geçti. Su gibi akıp geçti vakit bu yüzden... Eşim bana öyle güzel sürprizler yapar ki. Hiç beklemediğim anda... Bazen bu adamı iyi ki karşıma çıkardın Allah'ım diye dualar mırıldanıyorum... Acaba bu sefer ne olacak diye beklerken ne oğlumun mızmızlığı, ne de insanın içini boğan karanlık gökyüzü ne de yapılmayı bekleyen onca iş canımı sıkamadı. Hatta çabucak akşam olsun diye koşunurken bir çırpıda yapıverdim hepsini.

Eşim  çıkageldi sonunda. Ben içimden merak dalgası yükselirken soğukkanlılığımı koruyarak hiç o konuyu açmadım bile. Yemek yedik, bebeğimizi sevdik falan derken baktım hiç ses yok eşimde. Gene kendimi tutamayıp soruverdim " Eee sürpriz?" Sanırım o da bunu kasıtlı yapıyor. Beni kıvrım kıvrım kıvrandırmayı seviyor kanımca.

Size bir konudan bahsetmiştim evvelce. Almayı çok istediğim ve bulabilirseniz diye sizden de yardım istediğim bir kitap vardı. Nedim Atilla'nın Tarihten günümüze İzmir Mutfağı diye. İzmirden bir arkadaşa ısmarlamış kitabı epey önce, dün de getirivermiş arkadaşımız. Meğer 2. baskısı nihayet yayımlanmış. Bu sefer parlak kuşe kağıda, genişletilmiş ve bol resimli. Bayıldım, bayıldım... Ayrıca İzmir konulu başka kitaplarda var. Bütün gece kitaplarımı düşünerek mutlu, mesut uyudum...

Sevgiler, güzel sürprizlere...

1 yorum:

  1. çok güzel bir kitapmış gerçekten. artık tek tek denersin hepsini.:)

    YanıtlaSil