27 Ocak 2012

SEVİLMEYEN KEFAL




Denizden babam çıksa yer miyim bilmem ama her çeşit deniz mahsülünü bayıla bayıla yerim. Her gün evde balık olsa bıkmam inanın. Sanırım bu küçüklükten gelen yemek alışkanlıkları ile ilgili. Biz küçükken çok sık yediğimiz için hayatımızın bir parçası oldu çıktı balık kültürü. Gel gelelim eşimeee. Evet balık sever, yer de. Ancak sınırlı sayıda balığı tanır ve sadece onları yemeği tercih eder. Levrek, çipura başta gelir. Hatta sonbahar başında Çandarlı körfezinden neredeyse rekor iriliğinde tuttuğu zarganaları şöyle bir dilinin ucuyla tattı.

Neyse...

Geçen hafta pazarda kefalleri görünce dayanamadım aldım. Bu sefer pilaki yapayım dedim. Gel gelelim sevilmedi bizim kefaller. Oysa bence tadından yenmeyecek  kadar lezizdi... Kefal severler denesin derim...

Tarif aşağıda...

Malzemeler:

1 kg kefal balığı (Balıkları aldığım yerde ayıklattım, ben asla kafasını atmam zira.)
1 adet iri kuru soğan
5 diş sarımsak
3 adet defne yaprağı
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates rendesi
bolca maydanoz
1 adet limonun suyu
1/2 adet limon /halka şeklinde doğranmış
zeytinyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı

Defne yapraklarını ufalayıp fırın tepsisine yayın. Kuru soğanı halka halka doğrayın, sarımsakları soyup doğrayın. Bunları da tepsiye yayın. Üzerine küp doğranmış kırmızı ve sivri biberi, domates rendesini ve maydonozları serin. Balıkları bu harcın üzerine koyun ve 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu dökün. En üste halka doğranmış soğanları ilave edip 200 C de yarım saat pişirin.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. elinize sağlık bende çok severim balığı benimde bloğumda değişik balık tarifi var bende beklerim çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. balik sevilmezmi hic?
    ellerine kollarina saglik
    sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil