13 Eylül 2012

İLK REÇELİM...



Merhabalar sevgili dostlar...

Geçen ilkbaharda yapmıştım bu reçeli. Oğlum dişsiz haliyle yalıyordu kaşıkları ek gıdaya ilk geçtiğimiz günlerde.

Çok mutlu olmuştum, reçel yaptım diye. Bir sağından, bir solundan fotoğraflayıp durmuştum. Bu sene ilkbaharda da yaptım. Hatta vişne, kayısı ve kızılcık da yaptım, nasılsa öğrendim ya :))

Ben reçellerde şeker tadını çok fazla sevmiyorum. Meyvenin tadının önde olmasını tercih ediyorum. Tadını ona göre ayarladım.

Tarifi şöyle;

Malzemeler:
* 1 kg tam mevsiminde ezilmemiş, kokulu çilek. (Mümkünse miniklerini seçin ve ezilmemiş, hırpalanmamış olmasına dikkat edin.)

* 800 gr toz şeker

* 1/2 limonun suyu

Yapılışı:

Çilekleri nazikçe yıkayın. Saplarını koparıp derin bir tencereye bir sıra çilek, bir sıra toz şeker olacak şekilde sıralayın. Geceden hazırlayarak bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi sabah, kısık ateşte, kapak açık olarak pişirin. Oluşan köpükleri bir kevgirle toplayın. Şerbeti kaynamaya başlayınca nazikçe taneleri kevgirle toplayarak bir kaba alın. Şerbeti biraz daha kaynatın. (10 dk. kadar.) Sonra çilekleri tekrar atın ve limon suyunu da ilave ederek 5 dk. daha kaynatın. Sıcakken temiz ve kuru bir kavanoza alın. Ortam sıcaksa buzdolabında muhafaza edin.

Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Elinize sağlık. Bende şeker tadını sevmiyorum reçelde hatta şekersiz marmelatlar yaptım. :)) Elinize sğlık.

    YanıtlaSil
  2. ben de bu yıl ilk kez reçel yaptım,hem de çilek.postunu da yazmıştım:)
    gerçekten insan pek bir mutlu oluyor,amerikayı yenden keşfetmek gibi birşey..
    allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin...

    YanıtlaSil
  3. Şekersiz marmelatlar için muhakkak uğrayacağım size sevgili fesligan

    Ebrucum, sanırım her genç kız eline ilk defa çilek reçeli değiyor :))

    YanıtlaSil
  4. Thanks for all of your work on this web page. I am looking forward to reading more of your posts in the future.

    YanıtlaSil
  5. Görüntüsü tadı kadar güzel gözüküyor

    YanıtlaSil