06 Ekim 2012

KABAK TARATOR



Merhaba...

Evde pişirecek bir şey olmayınca, ya da bir gün önceden ne pişireceğinize karar vermeden mutfağa girdiyseniz, sanki daha yaratıcı ve lezzetli sonuçlar ortaya çıkıyor. Geçen gün dolmadan artan üç beş kabak elime geçti. Yemeğim vardı aslında ortaya salatamsı bi şey yapmaktı amacım. Önce kabakları rendeledim. Sonra bir tencereye kabakları bir kahve fincanı zeytinyağı ve 6 diş sarımsak eşliğinde, kabaklar suyunu salıp çekene kadar kavurdum. Ocaktan aldım, kabaklar hafif hafif soğurken evde yaptığım yoğurdumdan 1 su bardağı kadar aldım. İçine 8-10 kadar cevizi iri parçalar halinde ufaladım. Biraz tuz, karabiber ve çok az kimyon ilave ettim. Bir kaç damla limon suyu damlattım. 

Soğuyan / ılınan kabakları bir servis kasesine alarak cevizli yoğurtlu karışımı döktüm. (Duruma göre yoğurt miktarını siz ayarlayabilirsiniz.) Dereotu ve nane yapraklarıyla süsledim...Üzerine kendi ellerimle hazırladığım çeşnili zeytinyağından gezdirdim...


Yerken bayıldım, kendimle gurur duydum, övündüm durdum derken; bir de ne göreyim. Bu gayet bilinen sık sık yapılan, hemen hemen her blogda tarifi olan bir mezeymiş meğersem :))

İşte şu artık kabakları değerlendireyim derken böyle bir macera yaşadım  a komşular...

4 yorum:

  1. Çok bilinen ama kabağın olabilecek en güzel hallerinden biri. Hem sizinki kavrulan sarımsağıyla, kendi yoğurt ve çeşnili zeytinyağlarınızla değişik de. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ayyyy, canım çekti, çok da basit, tam benlik :P yarın yapayım dur:))))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok severim kabağı
    izmir kokusu getireyim sana diye uğradım
    ahh izmir bırakılıp istanbulda yaşanırmı dön geri dön;))

    YanıtlaSil