Merhaba gönlü güzel dostlarım;
Oğlum akşam üzerleri uyanınca atıştıracak bir şeyler isteyipduru :)) Eve kraker, bisküvi, çikolata vs almıyoruz. Bazen cevizli sucuk, kavrulmamış kuruyemiş tutuşturuyorum eline ama kesmiyor gelin görün bizim oğlanı. O nedenle ara ara kekti, kurabiyeydi, börekti, çörekti yapıyorum. Yani ola ki akşam üzeri çat kapı gelirseniz çayınızı kuru kuru içmezsiniz :))
Tarif bir etkinlikte tanışma fırsatı bulduğum Sevgili Tümay'ın Mutfağından. Biraz uyarladım damak zevkime göre tabii :)) Değişiklikleri kırmızı ile yazdım. Nefis bir kurabiye çıktı ortaya :))
Malzemeler:
*1 paket damla sakızı ( Biraz toz şekerle dövülmüş damla sakızı kullandım. Dövülmüş hali 2 çay kaşığı kadardı.)
*2,5 su bardağı un (Eleyerek kullandım)
*Yarım su bardağı toz şeker (Tadı biraz az geldi bana, bir daha yaparken 3/4 su bardağı kullanacağım.)
*1 kahve fincanı süt (Ilık süt kullandım.)
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*1 kahve fincanı iri dövülmüş fındık.
Yapılışı:
Hamur malzemelerini (Un, dövülmüş damla sakızı,toz şeker, süt, zeytinyağı, kabartma tozu, iri dövülmüş fındık) bir kaba koyup sertimsi bir kurabiye hamuru yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
Soğutup servis yapın.
Afiyet olsun....
dediğin gibi evde böyle ev yapımı atıştırmalık bulundurmak gerekiyor çok enerji ihtiyacında oğluşlar için:)
YanıtlaSilpeki sert mi,yumuşak mı oluyor bu kurabiye?bizimki biraz kıtır şeyler seviyor da...
ELLERİNE SAGLI,YANINA BIR FINCAN ÇAY SÜPER VALLA.
YanıtlaSilİçi kıtır değil tam olarak. Yumuşağımsı oldu benimki
YanıtlaSilTeşekkürler HEDEN :)
ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Canım ellerine sağlık:) Beğenmene çok sevindim:) Katkılarınla daha da güzel olmuş kurabiye eminim:) Afiyet olsun... İnşallah en kısa sürede tekrar görüşürüz...
YanıtlaSilSağol Portakalcım;
YanıtlaSilUmarım Tümaycım, görüşmek üzere
OO mis gibi kokmuştur mutfakkk
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgiler