05 Mart 2013

KUŞKONMAZ

Merhabalar, Selamlar....

Kuşkonmazı bilir misiniz?

Bilirseniz nasıl bilirsiniz?

Ben bilirim, hem de iyi...

Henüz mevsimi gelmedi; ancak yine de geçen sene hazırladığım şeklini sizinle paylaşmak istedim. Nisan sonu, Mayıs başı gibi mevsimi. İzmir'de çok yaygın. Çorbasından, salatasına, kavurmasından haşlamasına... Diğer otlara nazaran biraz fiyatlıca Ege pazarlarında. İstanbul'da ise küçücük bir demeti bir sürü para :)... Öyle bulması da kolay değil zaten her yerde...

Bir kere de olsa tadınız ama benden demesi...




Önce saplarının ucundaki kalın yeri kesin. Sonra bir sebze soyucu ile cırt cırt salatalık kabuğu soyar gibi boyuna dış kabuğunu alın.


Kaynar suya sokun ve 15 dk kadar haşlayarak buzlu su içinde dinlendirin. Üzerine bol zeytinyağı ve limon sıkarak servis yapın..


Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. evet izmir de çok kolay bulmak geçen yıl keşfettim bende seviyorum
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.FAYDALI VE LEZZETLİ BİR BİTKİMİZ,FAKAT BİZİM BURALARDA MAALESEF YOK.BÜYÜK MARKETLER DE ANCAK KONSERVESİNİ BULABİLİYORUM.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil