02 Nisan 2015

NARENCİYE SİRKESİ 2. AŞAMA


Selamlar sevgili dostlar.

Evde kendi sirkemizi yapmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk bölüm için burayı okuyabilirsiniz.

İlk bölümde bahsettiğim gibi sirkeyi oluşturacak malzemeleri kavanozumuza koyduktan sonra iki hafta boyunca hergün tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırdım.

İlk hafta su bulanıklaştı ve narenciye kokusu keskinleşti. İkinci hafta yavaş yavaş kabuklar dibe çökmeye başladı, su bulanık ve tortulu bir hal aldı. Üst yüzeyde beyaz kaymak tabakası oluştu ve koku keskin ve ekşimsi oldu.

Ben bu hafta sonu yani 3. hafta bitince süzme aşamasına geçmeyi planlıyorum. Zamanı gelince sizinle de paylaşacağım.

Şimdilik bendeki havadisler bu kadar.

Selamlar efem...

18 yorum:

  1. Bende yapıyorum ama narenciye değil. Elma ile yaptım. Ama işte üzerinin bağlanmasını sevmiyorum. Aslında o hava aldırımıyor koruyor ama.
    Birde narenciye deneyeceğim. Umarım daha çok hoşuma gider. Ellerine sağlık canım. Bravo sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de elma deneyeceğim bundan sonrakinde :)

      Sil
  2. Çok güzel.. ellerinize sağlık.. Annem de elma kabukları ile yapar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de denemek isterim inşallah, selamlar

      Sil
  3. Merhabalar, sizi etkinlikle keşfettim, takipteyim, bana da beklerim :) sevgiler
    http://hobylst.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Afiyetle sizi takip ediyorum sirkenin sonunu bekliyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bekliyorum heyecanla, hafta sonu süzeceğim kısmetse

      Sil
  5. Daha öğrenmem gereken ne çok şey var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömür bitmeden öğrencilik bitmezmiş :) selamlar

      Sil