15 Aralık 2015

GÜVEÇTE YEŞİL DOMATESLİ, KİŞNİŞLİ TAVUK PİRZOLA




MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR;

BU YEMEĞİ SONBAHAR ORTASINDA YEŞİL TURŞULUK DOMATESLERİN MEVSİMİNDE YAPMIŞ VE FOTOĞRAFLAMIŞTIM. SİZİNLE PAYLAŞMAK BU GÜNE KISMET OLDU. 

MALZEMELER:

1 KG TAVUK PİRZOLA
500 GR TURŞULUK YEŞİL DOMATES
1 ADET KURU SOĞAN
3 ADET YEŞİL BİBER
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
KİŞNİŞ

YAPILIŞI

TAVUK PİRZOLALARI YIKAYIP KİŞNİŞ, KARABİBER ve ZEYTİNYAĞLI SOSA BULAYIP DÖRT SAAT KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİN. SÜRE SONUNDA GÜVEÇ TENCERESİNE 1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞINI ALIN, 1 ADET KURU SOĞANI KÜP KÜP DOĞRAYIN. SOĞANLAR HAFİF PEMBELEŞİRKEN TURŞULUK DOMATESLERİ ve BİBERLERİ İRİCE DOĞRAYIN, TENCEREYE ALIN. SOSTA BEKLEYEN TAVUKLARI BİR BIÇAK TERSİ YARDIMIYLA BAHARATLARINDAN SIYIRIN. DOMATES ve BİBERLERİN ÜZERİNE YATIRIN. 1 ÇAY BARDAĞI SICAK SU ve TUZ İLAVE EDEREK, KIZIK ATEŞTE AĞZI KAPALI OLARAK 2 SAAT GÜVEÇ TENCERESİNDE PİŞİRİN.

AFİYET OLSUN...

16 yorum: