16 Ekim 2006

ISINMAK İÇİN SICACIK BİR ÇORBA İÇİN















Kış geldi geliyor derken bu gün hava biraz ısındı nihayet. Ama yine de önümüzdeki soğuk günler için sıcacık bir tarif bulunsun aklımda diyorsanız bence bir yerlere not edin bu çorbayı. Sonuç hazır kremalı mantar çorbaları kadar başarılı oldu bence. Tarifi Emine Beder'in "Büyük Yemek Kitabı" adlı eserinden modifiye ettim. Dereotu sevmediğim için ben kereviz sapı ve yaprağı ilave ettim. İsterseniz çorbayı blender yardımıyla daha pürüzsüz hale getirebilirsiniz.

Neşem söndü gitti sanki. Dedim ya rüzgar nereye savurursa oradayım diye. Bakalım yarın sabah nasıl kalkacağım yataktan...



Malzemeler:

-250 gr mantar
-1 adet soğan
-2 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı krema
-2 çorba kaşığı un
-6 su bardağı su
-2-3 adet defne yaprağı
-2-3 sap maydonoz
-2-3 sap kereviz yaprağı
-Tuz

Yapılışı:

Tereyağını bir tencereye alıp bir güzel eritin. Minicik küpler halinde doğradığınız mantarları ve rendelediğiniz soğanı tereyağında kavurun. Mantarlar suyunu salıp, tekrar çekmeye başlayana kadar kavurmaya devam edin. Ardından unu ilave ederek kavurmaya devam edin. Un hafif sararınca ılık suyu ekleyin. Bir iki karıştırdıktan sonra, minik minik ufaladığınız defne yapraklarını ilave edin. Miktarını sizin belirleyeceğiniz kadar tuz ekleyin. Kaynayana kadar çorbayı karıştırmaya devam edin. Üzeri göz göz olunca çorba içine kendi suyu ile incelteceğiniz kremayı ekleyip 5 dk daha ağzı yarım kapalı olacak şekilde kaynamaya bırakın. Ocağı kapatınca içine maydonoz ve kereviz sapı-yaprağı doğrayın.


Afiyet olsun...


------------------------------------------------------------------------------------


Not:
-İsterseniz çorbaya dereotu vs gibi sebzeler ilave edebilirsiniz.
-Çorbanızın pürüzsüz olmasını isterseniz blender yardımıyla inceltebilirsiniz.
-Aceleden piştikten sonra çorbanın fotoğrafını çekmeyi unutmuşum...Üzgünüm!!

Mutlulukla kalın...


2 yorum:

  1. Teşekkür ediyorum Elitcim. Yorumunu görür görmez senin bloguna bir ziyaret turu düzenledim. Çok içten ve sıcacık buldum blogunu.

    Mutlulukla kal:)

    YanıtlaSil