YARIŞMALARA TARİF GÖNDERME MACERAMIZ DEVAM EDİYOR. MAGGI HER AY İÇİN BİR KONSEPT BELİRLEMİŞ, BU AY KONU MAKARNALAR. BEN DE AŞAĞIDAKİ TARİF İLE KATILDIM...
BEBEĞİME SAĞLIKLI YEMEKLER YAPMA MACERAM DEVAM EDİYOR, YAZ
SONUNDA HA GAYRET BİR DE ERİŞTE YAPALIM DEDİM. ERİŞTEYİ SEVERİM
HEM BESLEYİCİ, HEM LEZZETLİ HEM DE GELENEKSEL. AYRICA TÜM AİLE
BİREYLERİ SEVEREK TÜKETEBİLİYOR. MESELA BENİM 11 AYLIK OĞLUM MİNİK
PARMAKLARIYLA HER BİR ERİŞTE TANESİNİ YAKALAYIP YAKALAYIP
YUTUYOR, ETRAFA DÖKE SAÇA...
MALZEMELER
- 5 YUMURTA
SARISI
- 1 YUMURTA
- 1 TATLI KAŞIĞI
TUZ
- ALDIĞI KADAR
KEPEKLİ TAM BUĞDAY UNUUN
- 1 ORTA BOY
KEREVİZ
- ZEYTİNYAĞI
- YOĞURT
- SARIMSAK
YUMURTA SARILARI VE BİR TAM YUMURTAYI İYİCE
ÇIRPIN, ÜZERİNE TUZ VE ALDIĞI KADAR KEPEKLİ TAM BUĞDAY UNU İLAVE EDİN. KULAK MEMESİNDEN
SERT BİR HAMUR OLUNCAYA KADAR İYİCE YOĞURUN. HAMURUN ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZLE
ÖRTÜP 2 SAAT DİNLENDİRİN. HAMURU ÜÇ BEZEYE AYIRIP, ÜÇÜNÜ DE AÇIN. HAMURLARI
UNLAYIP 1 SAAT KURUMAYA BIRAKIN. DAHA SONRA 3 CM GENİŞLİĞİNDE ŞERİTLER HALİNDE
KESİN. BU ŞERİTLERİ ÜST ÜSTE KOYUP KALINCA ENLİ KESİN. 2-3 GÜN KURUMAYA
BIRAKIN. KURUYAN ERİŞTELERİ BEZ KESEDE SAKLAYABİLİRSİNİZ. BİR BÜTÜN KEREVİZİ
GÜZELCE SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIP BUHARDA BİR GÜZEL HAŞLAYIN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.
BİR AVUÇ ERİŞTEYİ ZEYTİNYAĞINDA HAFİFÇE KAVURUN PEMBELEŞİNCE ÜZERİNE ÜÇ AVUÇ
ERİŞTE DAHA ATIP BİRAZ DAHA KAVURUN. ÜZERİNE 1-2 OLACAK ŞEKİLDE ILIK SU KOYUP
KAPALI TENCEREDE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞRİN. ARADA KONTROL EDEREK SICAK SU
İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. PİLAV USULÜYLE PİŞECEK YANİ. BİR KAPTA YOĞURT ve DÖVÜLMÜŞ
SARIMSAĞI GÜZELCE KARIŞTIRIN, BUHARDA HAŞLANMIŞ KEREVİZLERİ PÜRE HALİNE GETİRİP
YOĞURDA KARIŞTIRIN. ERİŞTELERİ SERVİS TABAĞINA ALIP KEREVİZLİ YOĞURTLA
HARMANLAYIN. TAZE KEREVİZ YAPRAĞIYLA SÜSLEYEBİLİRSİNİZ...
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder