YİNE YUVAMAYALI BİR TARİF :))
MUTFAKTA ÇALIŞMA SANATINI VE BİR SANATÇI CİDDİYETİ ve
YARATICILIĞIYLA YEMEKLER YAPMAYI RAHMETLİ ANNEANNEMDEN ÖĞRENDİM BEN. BU DA ONUN
SIK SIK YAPTIĞI ve TÜM AİLENİN SEVEREK TÜKETTİĞİ MEŞHUR EKMEĞİ...
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 BARDAK UN
1 BARDAK TAM BUĞDAY UNU
2 BARDAK KEPEKLİ UN
1 BARDAK MISIR UNU
1 PAKET YUVA MAYA (11 GR)
1,5 BARDAK ILIK SU
TÜM MALZEMELER ILIK SUYLA YOĞURULUR, YOĞURMA KABI SICAK SU
DOLU BİR KABIN İÇİNE OTURTULARAK MAYALANMAYA BIRAKILIR. YAKLAŞIK 45 DK SONRA
HAMUR MİKTARI İKİ KATINA ÇIKINCA, HAMUR YAĞLANIP HAFİF UNLANMIŞ FIRIN KABINA
ALINIR. ÜZERİNE ILIK SU SÜRÜLEREK KALIBA İYİCE YAYDIRILIR. TEKRAR KABARMASI
İÇİN ILIK FIRIN İÇİNDE (40-45 DERECE)BEKLETİLİR. YAKLAŞIK 30 DK. SÜRE SONUNDA
FIRIN İÇİNDEN HİÇ ÇIKARILMADAN FIRIN 200 DERECEYE ISITILIR. 15 DK 200, 45 DK
170 ve 30 DK 150 DERECEDE TOPLAM 90 DK PİŞİRİLİR. ÜSTÜ VE ALTI KIZARINCA
FIRINDAN ALINIP KAPTAN ÇIKARILIR. PİŞEN EKMEK KALIN ve TEMİZ BİR BEZE SARILIP
POŞETE KONUR. BİR SÜRE SONRA POŞETTEN ÇIKARILIR.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder