Mutfağı seviyorum ya, eh bu aralar da profesyonel ArGe'ci oldum yeniden. Sahi demişmiydim homeoffice çalışmaya başladım diye?
Yuva Mayanın yarışmasını duyar duymaz hadi bir deneyeyim bakalım dedim. Zaten Ekmek yapma makinesi alma niyetindeydim diğer hediyeler sizin olsun bana bu yeter :))
Biz Türkler için; zengin, fakir fark etmez, dumanı üstünde, sıcacık, çıtır çıtır bir simit (İzmir'de gevrek)kahvaltı sofralarının en büyük zenginliğidir.Kahvaltı'da ya da canınız çektiği herhangi bir zamanda çayımı gevreksiz içemem diyorsanız buyurun buradan yakın...
Malzemeler
1 su bardağı (200 gr) un
1 kahve fincanı (35 gr) tam buğday unu
1 yemek kaşığı (15 gr) mısır unu
1 yemek kaşığı (15 gr) toz şeker
1 kahve fincanı (33 gr) zeytinyağı
1/2 su bardağı su (100 gr) su
1 çay kaşığı (5 gr) tuz
1 tatlı kaşığı (5 gr) YUVA MAYA
Susam
Hazırlanışı
Susam hariç tüm malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan sert bir hamur haline gelene kadar yoğurun.(Yaklaşık 10 dk) Hamuru yoğurma kabında 10 dk dinlenmeye bırakın.
Hamuru dinlenme süresi bitince dört eşit parçaya bölün ve her bir parçayı yuvarlayarak dört beze elde edin. Bezeleri tezgah üzerinde iki el ile açarak 20şer cmlik rulolar elde edin. Ruloları 10 dk tezgah üzerinde dinlendirin.
Dinlenme süresi bitince her bir ruloyu hafif yağlanmış tezgah üzerinde uzata uzata iki elinizi kullanarak açın. Uzun ince bir şerit olana kadar. (Yaklaşık 80 cm)
Her bir şeridi ortadan ikiye katlayıp kendi üzerinde bükün.Uçlarını birleştirin. Elinizde dört adet burgu halinde çemberiniz oldu.
Her bir gevrek çemberini önce içme suyu dolu derin bir kaba daldırın. Sonra içi susam dolu kaba batırın. Gevrekleri iyice susama bulayın.
Susama bulanan gevreklerinizi fırın tepsinize aralıklı olarak dizin. Tepsiyi 40 derecelik fırında 20 dk mayalanmaya bırakın. Süre dolunca fırından çıkarın. Fırınınızı 200 dereceye getirin ve iyice ısıtın. Gevrekleri fırına verin ve yaklaşık olarak 15-20 dk üzerleri kızarana kadar pişirin...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder