10 Eylül 2012

BENİ YEMEĞE DAVET EDENİN KIRK YIL BULAŞIĞINI YIKARIM :)






Merhaba dostlar,

Geçtiğimiz hafta sonu güzel bir akşam yemeği davetindeydik ailecek. Sofranın ihtişamına, yemeklerin çeşidine bakıp da kırk yıldır pişirip, taşıran, eteği belinde, eli hamurlu bir ev hanımı bizi ağırladı sanmayasınız :) 

Merak ettiniz değil mi :) Bir bekar ve 25lik kızcağız. Geçen seneye kadar mutfağa sadece ekmek kesmeye girerdi :)) Şimdi ise çok leziz sofralar kuruyor, cheesecakeler bile yapıyor :))

Kız kardeşimiz saydığımız, eşimin de benim de yere göğe sığdıramadığımız, sevgili Gözde'nin sofrası bu. İzmir - Ödemişli, hemşehrim Gözde, ben ve eşim aynı şirkette çalışıyorduk. İzmir muhabbetleriyle başlayan dostluğumuz abla kardeş diyaloglarına ulaştı nihayet. Eşim de onun şefiydi zaten. Şefti, şeftaliydi derken ortak çok şey paylaştık. O annemlerde geldi kaldı, biz her sene Ödemiş'e onun anne ve babasını ziyarete gider olduk. Gıda mühendisi ve catering firmasında çalıştı epeyce. Önceleri hobi olarak başladığı, ancak yeteneği ve azmiyle bir tutkuya dönüşen fotoğrafçılık süslüyor günlerini. Sanırım yakında daha profesyonel işlere de soyunacak :)

Şimdi gelelim yemeklere....



Sofra kurulurken...



Mis gibi zeytinyağlı börülce salatası...


Nefis kabak tarator, bol sarımsaklı közlenmiş kırmızı biber... Haa unutmadan buzlu cacık birde...


Kıyması bol karnıyarık, naneli bulgur pilavı...



Gecenin süprizi şahane Limonlu Cheesecake... Her şeyi kıvamındaydı...

Ellerine sağlık Gözde... Bu arada hem yemekleri hazırladı, hem sofra kurdu, hem de fotoğrafladı :))

Bakın aklıma ne geldi. Bundan sonra davet edildiğim sofraları böyle fotoğraflayıp, tarif vereyim diyorum. Hem ev sahibinin emekleri, akıllardan ve damaklardan silinmeyen lezzetleri kayıt altına alınmış olur; hem de belki daha çok yemek davet alırım böylece... :)))))))))))

Selamlar

2 yorum:

  1. iyi fikirmiş canım bu..ben de mi yapsam acaba?(daha çok yemeğe davet edilmek için elbette:)))

    gözde kızımız bekar mı acaba?:)

    YanıtlaSil
  2. Bekar ama başı bağlı :)

    YanıtlaSil