Bazı tatlar var ki insan çocukluğunda nasıl alıştıysa onu arıyor hep. Bilmem nerede, bilmem ne usulü de yeseniz annenizin yaptığının yerini tutmuyor hiç biri. Aaa bak bir daha böyle pişireyim dediğimiz nice yemek oluyor ki yine elimiz gidip anne tarifiyle yapıveriyor...
Sütlaç da benim için böyle işte... İllaki de annemin yaptığı, annemin tarifi...
Malzemeler:
* 1kg süt
* 1/2 su bardağı pirinç
* 1 litre su
* 3 yemek kaşığı pirinç unu
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 limon kabuğu rendesi
* Tarçın
Yapılışı:
Pirinçleri yıkayıp suyu ilave ederek pişirin. Pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Lapalaşmaya dönerken soğuk sütü ekleyin. Kaynayana kadar arada karıştırın. Tencerede ısınan sütle pirinç ununu ayrı bir yerde karıştırın ve pirinç ununu iyice çözdürün. Pirinç unu karışımını, şekeri kaynayan süte ilave edin. Limon kabuğu rendesini de unutmayın. 1 taşım daha kaynatın. Sıcakken servis kaplarına alın. Oda ısısına gelince tarçın ya da istediğiniz başka malzemelerle (ki benim favorim tarçın, nar ve ceviz üçlüsüdür) süsleyin. Buzdolabında soğutun ve soğuk olarak servis edin...
Afiyet olsun...
ellerine sağlık canım benim
YanıtlaSilannelerin yeri başkadır demi ama??
neler yapıyorsun alıştınmı istanbula blogda herkesle tanışıyoruz seninde kendini anlattığın kadarıyla mahzun gerçekten çelışıyorsan sorun yok çalışmıosan zor olur tek başına
Anne usulünü değme hiç bir tarife değişmem :) Alışmaktan başka çare var mı ki güzelim
YanıtlaSilhaklısın
YanıtlaSil