28 Aralık 2012

ÇAY MUHABBETİ...BLUEBERRY MUFFIN / YABANMERSİNLİ TOP KEK




Merhabalar yeniden...

Çay sevmeyen biri olarak şu aralar çay yanında ikram edilecek ne kadar çok şey yapmışım... 

Sahi bazı insanlar için çay bir yaşam tarzıdır. Çaysız güne başlayamazlar... Çaysız sohbeti sevmezler, çayı ilaç gibi içerek baş ağrısına, yorgunluğa çare bulurlar...

Genelde güzel yurdumun kuzeyli insanları düşkündür bu kendi topraklarından çıkan lezzete... İllada demli, koyu ve şekersiz.

Tanıdığım, bildiğim ahbaplarım var böyle çay sevdalısı, kuzeyli. Eve giren bir koşu çay demlerdi, ayrı demlikleri vardı her birinin. 

Bir Rize ziyaretinde ÇayKur un tesislerini gezince içim ısınır gibi oldu çaya... Ama olmadı uzun sürmedi bu sevda...

Annem, babam da çay içmeye çok düşkün değiller. Belki de o yüzden kahvaltılar dışında çay demlenmedi bizim evde. Sadece kırk yılda bir pazar akşamları bir sürü ıvır zıvır eşliğinde çay içme keyfimiz olurdu. 

Kahvaltılarda bir bardak o da açık, bol şekerli ve paşa çayı... Sahi üniversiteye giderken bile bol şekerli paşa çayı içtim hep. Sen çay değil "şerbet" içiyorsun derdi kuzeyli arkadaş :)

İşte kör talih mi dersiniz, efendim tek toynaklı bir hayvanımızın şansı mı bilinmez, eşim de ailesi de bir o kadar çay sevdalısı... Yemekle beraber çayları kaynar ve sofradan kalkılmadan çaylar içilir restorant usulü :)

İlk zaman hiç alışamadım. Gelen misafirlere çay isteyip isyemediğini sormak aklıma bile gelmedi. Çay kültürüm olmadığı için boşalan bardakların farkına varmıyordum...Baktı ki olacak gibi değil, sevgili otoriter eşim ipleri eline aldı. Beni karşısına alıp kaşlarını çatarak bir iki nasihat etti :P

Sonra ne mi oldu... Eşim "çay" seramonisini başından sonuna kadar üstlendi yani ipleri eline aldı :D

Çayı demledi, misafirlere servis etti, çayları tazeledi, boşları topladı... Bıkkınlık gelmiş olacak ki o da artık kahvaltı dışında çay içmez oldu. Kırk yılda bir çay istiyor artık :))

Haa asıl anlatacağımı unutuyordum gevezelik yaparken. Çay sevmeyen ben eşimi harika çay demlediğim için tavladım, bir ara anlatırım bunu da...

Neyse tarif aşağıda...

Çay sevseniz de sevmeseniz de hayatınızda sizi rahatlatacak, keyiflendirecek güzel ve mutlu anlar olsun...

Hoşçakalın...







BLUEBERRY MUFFIN / YABANMERSİNLİ TOP KEK

Malzemeler:


Un  
310,00
Mısırözü yağı  
80,00
Toz Şeker  
196,00
Vanilin  
4,00
Yumurta  
100,00
Kabartma tozu  
4,00
Tuz  
2,00
Süt Tozu

240,00
Limon kabuğ rendesi  
8,00
Karbonat  
2,00
Yabanmersini  
140,00
Tam buğday unu  
65,00
                                                                                                               



Yapılışı:
Fırını 200C'ye getirin. 12 lik muffin kalıbın hazırlayın. Sıvıyağ, toz şeker, vanilini karıştırıp yumurtayı ve süt tozunu ilave edip karışımı tel çırpıcıyla çırpın. Un, kabartma tozu ve diğer kuru malzemeleri eleyerek karıştırın.  Unlu karışıma yumurtalı karışımı ilave edin ve iyice karıştırın.   En son donmuş yabanmersinini ilave edip yavaşça karıştırıp, 200 C fırında 25 dk pişirin.

NOT: TARÇIN DA EKLEYEBİLİRSİNİZ, YABANMERSİNİ YERİNE AHUDUDU, BÖĞÜRTLEN DE KULLANILABİLİR. SÜT TOZU KULLANMADAN DA GAYET LEZİZ OLUYOR...




1 yorum:

  1. ya sen eşine uyacaksın ya da onu kendine uyduracaksın,bütün evliliklerde böyle ilerlemiyor mu durum?:)

    YanıtlaSil