21 Şubat 2014

KUVVET MACUNU, AMAN HA YANLIŞ ANLAŞILMASIN :))


Selamlar sevgili dostlar;

Saatli maarif takvimine göre ilk cemre havaya düştü bile... Yani bahar kapıda. Gerçi bu sene hiç kış gelmedi ya... Gelecek günlerde de neler olur bilinmez. Belki kar kıyamet?

Mevsimlerin şirazesi kayınca hastalıklar da Paris moda haftası gibi her sene halden hale girerek gelir oldular. Büyüklerimiz zamanında bir grip, bir nezle varken şimdilerde gribin 50 çeşidine yakalanıyoruz adı kış olan aylarda...

Allah'a şükür bizim evde pek sık hasta olan olmaz. Benim çıktığım evde de böyleydi bu. Annemle babam deyim yerindeyse el arabası ile meyve sebze taşırlardı eve. Şimdi biz de oğlumuz ve kendimiz için doğal ve kararında bir beslenme düzeni uygulamaya çalışıyoruz. Her çeşitten az ve öz tadıyoruz. Hasta olunca da ilaç kullanmamaya ve doğal sürece destek olacak şekilde takviyelerle iyileşmeye çalışıyoruz.

Neyse ...

Bu sene özellikle 3 yaşındaki oğlum için salgınların en bol olduğu dönemde (-ki bu dönem oğlumun okula başladığı ve çeşit çeşit bakteriyle/virüsle bağışıklık sisteminin tanıştığı döneme denk geldi :)- ) bir önleyici kür uyguladık. Hafif burun akıntısı ya da öksürük hissedince de bu yöntem korudu bizi çok şükür.

Sabah kalkınca aç karnına 3-5 ceviz içi, fındık, badem, kuru üzüm. Ardından kocaman bir tatlı kaşığı yukarıda fotoğrafı olan ve aşağıda yapımını paylaşacağım Zencefilli Bal. Ağzımız temizlensin diye de kocaman bir bardak ılık limonlu su. Kahvaltı, öğlen ve ikindi öğünlerini okulda yiyor. Okul dönüşü 1 adet meyve ya da meyve suyu (genelde nar-mandalina ve portakalı karıştırdım, suyunu verdim). Akşam yemeğinden sonra da yatma öncesi yine bir tatlı kaşığı Zencefilli Bal...

Siz de deneyin ferah tadı ile çocuğunuz da sevecektir eminim...

Allah bol şifa ve sağlık versin herkese...

ZENCEFİLLİ BAL MACUNU

1 yumru taze zencefil
1 adet yatak limon
yeteri kadar bal

Önce aşı olmamış, olabildiğince doğal limonun (mümkünse içi çekirdekli olanı tercih edin.) dış kabuğunu yıkayın. İnce ince dilimleyerek küçük bir kavanoza yerleştirin. Taze kök zencefilin dış kabuklarını soyun. İnce rende ile yarısını rendeleyip kavanoza koyun. Kalan yarının yarısını ince ince dilimleyin. Diğer parçayı da bütün olarak kavanoza atın. Üzerine de kavanozu dolduracak kadar hakiki balla doldurun. Bu karışımı bir gün buzdolabında bekletip kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaklaşık bir ay kullanabilirsiniz.

1 yorum: