21 Kasım 2006

HESAP İŞİ KEK






Kek sever misiniz siz de benim gibi... Ben de çok severim. Yemeyi de severim, pişirmeyi de. Gıda ArGe' sinde çalışıyorum dedim ya, güzel tarifler ve bunların endüstriyel uygulamaları benim işim. 
Aşağıda size detaylı olarak yapılışını anlatacağım. Bazen geliştirdiğim tarifleri evde de uygulamak istiyorum. Ama gramları, dk. ları ev ölçülerine uydurmak zor oluyor. Pişince hazır kekler gibi olacak. Bu tamamen sade ve istenilen gibi süslenebilecek bir tarif. Bu formülü yeni geliştirdim ama kime gidecek bilmiyorum henüz...


Mutfak terazisi olanlar için yuvarlak gramajları da veriyorum.

Hadi bakalım kolay gelsin...


Haaa bu arada bundan sonra siteme eklediğim her tarifin besin değerleri tablosunu da altına ekleyeceğim. İş yerinde geliştirdiğim bir proğram sayesinde zaten hesaplamaları yapıyordum. Bundan sonra eklediğim tariflerin altında besin ve enerji değerlerini görebileceksiniz. Böylece tariflerimi uygulamak istediğiniz zaman kabaca alacağınız kalori ve diğer unsurların miktarlarından haberdar olacaksınız...


Malzemeler:


-1 su bardağı un (240 gr)
-1 su bardağı pudra şekeri (230 gr)
-3 yumurta (170 gr)
-1,5 fincan ılık su (90 gr)
-75 gr margarin
-1 paket kabartma yozu (10 gr)
-1 paket vanilya (5 gr)


Yapılışı:

Yarım saat önce dolaptan çıkardığınız ve oda ısısına gelmiş olan yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayrı kaplarda toplayın. Aklarını mikserin turbo devrinde 5 dk çırpın. Sarıları ve pudra şekerini mikserin en yüksek devrinde 4 dk. çırpın. Sonra akları da karışıma ilave ederek 2 dk. yüksek devirde çırpmaya devam edin. 1 saat oda ısısında yumuşamış margarin, un, kabartıcı, vanilin ve ılık suyu kaba ekleyin ve mikserin en düşük devrinde hamur karıştırma ucu ile 2 dk çırpın. Yağlanmış kalıba karışımı dökün ve 170 C ye ısıtılmış fırında 32 dk tutun. Süre sonunda fırını kapatın ve keki 15 dk daha fırında bırakın. Keki dışarı aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkararak kesin.


Afiyet olsun...


Umarım güzel sonuç alırsınız. Yorumlarınızı da bana yazarsanız kekin gelişimi açısından çok faydalı olur.




------------------------------------------------------------------------------------



3 yorum:

  1. Hmmm kek gibisi var mı Prensesim.
    Bir ara yapmayı düşünüyorum bende.
    Ellerine sağlık.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canim,
    uzun zamandir cok yogun oldugum icin bir türlü yorum birakamadim sana.
    Ellerine saglik,
    Bu arada ben mi bir yerde atladim yoksa ismin yazmiyormu blogda?
    Öpüyorum canim hoscakal...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Elit

    Eğer kek yapmaya karar verirsen ve benim tarifimi uygularsan sonuçtan haberdar olmak isterim doğrusu..

    Kendine iyi bak


    Selaaamm Aslı

    Sen benim ilk göz ağrımsın. Sana demiştim ilk yorumu sen bıraktın diye. Ve özledim inan seni uzun süredir göremeyince...

    Yok, hayır sen atlamadın, adımı sitemde kullanmıyorum hiç bir yerde

    Ben de seni öpüyorum, sevgiler

    YanıtlaSil