Bir tembellik aldı gidiyor bugünlerde. Mercimeği haşladıktan sonra yağ soğan kavurup yemeğini yapmaya bile gitmedi elim. Oysa ben ne de çok hevesliyimdir pişireyim, yapayım, hazırlayayım diye. Yaşlar mı ilerliyor desem Nisan'a daha çok var 26 da sayıyoruz hala. Havalardan desem o da değil. Çok yorgunum tatil yapmalıyım dersem o hiç değil. 3 ay süren uzuun bir tatilden yeni döndüm çünkü.
Neyse vardır bir sebebi ve yakında ben de anlarım ne olduğunu. Belki sizin aklınıza gelir, o zaman siz yazıverirsiniz bana....
Gelelim haşlanmış mercimeğe...
MERCİMEK SALATAM
Malzemeler:
- 1 kase haşlanmış mercimek
- 5-6 marul yaprağı
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 3-4 sivri biber
- 1 dilim mor lahana
- Zeytinyağı
- 1 limon suyu
- Tuz
- Çörekotu
- Keten tohumu
- 5-6 zeytin
- Rendelenmiş keçi peyniri
Afiyet olsun....
Sevgili Mahzun Prenses; seninkisi bahar yorgunluğu. Hepimizde olan bir şey. Bu yorgunluk, çalışanlarda doğal olarak ikiye katlanıyor. Şehrin getirdiği yorgunluğu da üstüne eklersen.....
YanıtlaSilBelki mevsimdendir diyecektim ki Akın Abi söylemiş. Pek çok kişide var sanırım bugünlerde. Silkinip kendimize gelmemiz gerekiyor galiba.
YanıtlaSilSevgili Punto Amcam ve Tijen sanırım haklısınız...
YanıtlaSilCanım Mahzun prensesim, silkelen kurtul yahu şu bahar yorgunluğundan :)
YanıtlaSilBak ne güzel mercimekli salata olmuş..
Ellerine sağlık canımmm