05 Ocak 2014

29.GÜN ... BADEMLİ KEŞKÜL




29. gün : Sütlü tatlı candır. :) Sütün kullanıldığı bir tatlı tarifi yapalım canımıza can katalım. :)

Ben en iyisi bugün size Osmanlı usulü bir keşkül tarifi vereyim. Bu tarifi annemin yemek tarifleri defterinin arasında bir saatli maarif takvim yaprağında buldum :))

Malzemeler:

5 yemek kaşığı badem
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1,5 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
1 litre süt

Yapılışı:

İlk olarak bademleri sıcak suda ıslatın ve 15 dk bekletin. Böylece kabukları soymanız çok kolaylaşacaktır. Ocakta kavurmadan kuruyana kadar tutun. Sonra un haline gelene kadar havanda dövün ya da mutfak robotunda çekin. 

 Sütü ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynayana kadar arada karıştırın. Bu arada nişastayı çok az soğuk suda ezin ve çekilmiş badem, yumurta sarısı, vanilya, hindistan cevizini nişastalı karışıma ekleyerek güzelce karıştırın. Bu karışımı kaynayan süte ekleyerek koyu muhallebi kıvamını bulana kadar karıştırmaya devam edin.

Altını kapatıp uygun kaplara paylaştırın, oda ısısına gelince buzdolabında bekletin. Servisten önce dilediğinizce süsleyebilirsiniz. 

3 yorum:

  1. Merhabalar:)
    Mutlu yıllar dileklerimle sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, sana da mutlu yıllar ve en içten sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) Ellerine sağlık harika tarifler var siteni inceledim. Akşama takibe alacağım işyerinde GFC yasaklı maalesef :( Benim bloğuma da beklerim.

    Sevgilerimle...

    http://blogkizsalseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil