09 Mart 2014

FIRINDA TEPSİ KEBABI


Çok pratik, gayet doyurucu ve bir o kadar da lezzetli bir kebap...


Malzemeler:

500 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı domates konservesi / rendesi
tuz, karabiber, kimyom
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek için 1 adet patates, 4-5 adet biber

Yapılışı:

Köfte malzemelerini ( kıyma, ince doğranmış kuru soğan, maydanoz, yumurta, baharatlar) güzelce özleşene kadar yoğurun. Hafif yağladığınız ( 1 yemek kaşığı zeytinyağı) tepsiye köfte hamurunu güzelce yayınız. Üzerine domates konservesi ve yağı dökünüz. Halka dilimlenmiş patates ve biberle süsleyiniz. Yaklaşık 45 dakika önceden 190 dereceye ısıttığınız fırında pişiriniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder