19 Mart 2014

HUMUS



Merhabalar dostlar;

Humusu çok severim. Geçtiğimiz günlerde gittiğimiz bir restoranda mezelerin içinde gelince epey önce yaptığım ancak bir türlü fırsatını bulup da paylaşamadığım arşivdeki post geldi aklıma.

Bu mezenin yapılışı gayet basit. Maharet tahin ve nohut miktarını doğru ayarlayabilmekte.

Ben aşağıda sizinle paylaştığım ölçülerde yapıyorum hep ve sonuç da gayet güzel oluyor. 

Malzemeler:

3 kepçe haşlanmış nohut (kabuklarını soyun)
1 kepçe haşlama suyu
3 yk tahin
1 baş sarımsak
1 limon suyu
tuz karabiber pul biber kimyon

Yapılışı:

Tüm malzemeyi rondodan geçirin... Dilediğiniz gibi süsleyin. Mesela hafif ısıtıp ve üzerine pastırma dilimleri dizerek de servis edebilirsiniz.

Selamlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder