28 Nisan 2014

KAZ AYAĞI SİRKELİSİ



Selamlar, iyi haftalar sevgili dostlar;

Bahar gelince Ege özlemi pek bir depreşiyor bende. Yaşadığım semtteki pazardan satın aldığım kısıtlı otlarla bu özlemi bir nebze olsun bastırmaya çalışıyorum.

Geçtiğimiz haftalarda "kazayağı" bulunca aldım. Kazayağı aslında sadece Ege'ye değil tüm yurdumuzda bilinen ve sevilen bir ot. Maydonoza benzeyen ve baharlı bir lezzeti var. Genelde daha önce size tarifini verdiğim, kavurup üzerine yumurta kırarak pişirmeyi tercih ederdim. Bu sefer tam İzmir usulü yaptım...


Malzemeler:

500 gr kazayağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
5-6 dal taze soğan
5 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
tuz

Yapılışı:

Kazayaklarını yıkayıp doğrayın ve irice kıyın. Önceden kaynar hale gelmiş bol tuzlu suda parça parça haşlayın. Haşlanan otları bir kaba alın. Üzerine biraz haşlama suyundan gezdirip bekletin. Bir yandan da bir tavada zeytinyağında taze soğan ve sarımsakları kavurun. Haşlanmış otları da ilave ederek bir iki kere çevirin. Tuzunu, sirkesini tercihe göre acı pul biberi de bu esnada ilave edin. Sıcak ya da sıcağa yakın ılık tüketin.


Afiyet olsun

3 yorum:

  1. merhaba elinize sağlık çok lezzetli görünüyor kaz ayağı nasıl bir pancar bilmiyorum keşke pişirmeden fotosunu da çekip ekleseymişsiniz sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Emine, linkini verdiğim ve daha önce yayınladığım tarifte pişirmeden önceki halini de fotoğraflamıştım, sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bakarım linke çok tşklr sevgiler

    YanıtlaSil