03 Ekim 2014

FİNCAN / TENCERE KEKİ PASTASI





Merhaba sevgili dostlar;

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur da fincanda pişen kekin hiç olmaz mı? :)

Şimdi sizinle geçenlerde yaptığım, fincanda pişen birer kişilik pastalarımı anlatmak istiyorum. Yapımı gayet basit. Sonuç ise leziz ve sevimli :)) Bir lokmada yutmalık...

Malzemeler:

Kek

2 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
2,5  kahve fincanı un
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 limonun kabuk rendesi

Çikolatalı sos

2 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 tatlı kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı toz şeker

Krema

2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1/2 kahve fincanı toz şeker



Yapılışı:

Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın. Diğer kek malzemelerini de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kullanacağınız kalıbı ( çay fincanı, kase ya da normal kek kalıbı kullanarak fırında da pişirebilirsiniz) hafif yağlayın. Hamuru altı iri çay fincanına pay edin. Fincanları genişçe bir tencereye dizin. Fincanların yarısına gelecek kadar kaynar su koyun. Ocağı orta hararette yakın. Tencerenin ağzını kapatın. Ağzına bir havlu ya da kalın bir bez gerip kapağı öyle kaparsanız daha güzel sonuç alırsınız.

Tenceredeki su kaynayıp tıkırtılar gelmeye başlayınca kısık ateşe alın ve 20 dk. daha pişirin. Süre sonunda ocağı söndürün ancak tencerenin kapağını açmak için 7-8 dk. bekleyin. 

Kek pişerken krema ve çikolatalı sosu hazırlayın. Ilınmaya bırakın. (Krema ve sos pişirilerek hazırlanacak.)

Keklerinizi fincanlardan arkasına vurarak çıkarın ve aralarına kremayı sürün. Üstlerine de çikolatalı sosu dökün.

Dilediğiniz gibi süsleyin...

Afiyet olsun



3 yorum:

  1. bu tarife aşık oldum sanırım, çünkü fırınım bozuldu altı ısıtmıyor o yüzden kek yapamıyordum ve canım da kek çekiyordu. Çok mutluyum bayram hediyem oldu. Şimdiden iyi bayramlar:)

    YanıtlaSil
  2. Hmmm çok lezzetli görünüyorrr eline koluna sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim sizlere de iyi bayramlar

    YanıtlaSil