"Kızartmanın lezzetine kim hayır diyebilir ki? Kızartmanın her hali güzel. Kızartılarak yapılan şimdiye kadar hiç denemediğiniz bir şey deneyip paylaşmaya ne dersiniz?"
Yemek fırtınası 7. Gün yazımla size merhaba demek istiyorum. Diğer yemek fırtınası yazılarıma bu linkten ulaşabilirsiniz.
Size yaz sonunda bamyalar iyice tohuma kaçmışken yaptığım bir tarifi anlatmak istiyorum...
Aslında çok basit ancak ben ilk defa denedim.. Bizim evde baya beğenildi. Seneye yine yaparım ömrüm olursa... :)
Malzemeler:
500 gr yıkanmış ayıklanmış taze, iri bamya
Kızartmak için sıvıyağ. (Ben her türlü yemekte zeytinyağı kullanıyorum.)
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
Bamyaları yıkayıp tepelerini koni şeklinde kesin. Kızdırılmış yağda önlü arkalı çevirerek rengi dönene kadar kızartın. Servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurtla ikram edin...
Sevgiler, afiyet olsun
birkez aydın DİDİM li arkadaşımda yemişrim. Farklı oluyor.
YanıtlaSilEvet, o yörelerde çok yapılıyor bamyalar karta kaçınca :)
YanıtlaSil