Merhaba sevgili dostlar;
Sirkemizde son aşamaya geldik. Mayaladık, beklettik, tuzladık ve süzdük.
İri tuz ilave edilmiş halde temiz bir kavanoz içinde yaklaşık 40 gün bekleyen sirkemizi çift kat tülbentten süzerek sirke yapımı işlemini sonlandırıyoruz.
Ben yarısını cam şişede buzdolabında sakladım. Bunu şifa niyetine içeceğim ya da salataya kullanırım. Yarısını da fıs fıslı bir plastik şişeye aldım temizlik işleri için.
Buyurun bakalım siz de deneyin...
Selamlar, sevgiler
Ellerinize sağlık... Sonuç muhteşem görünüyor..Sevgiler...)
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silçok merak ettim ve mutlaka denemek istiyorum.. elinize sağlık
YanıtlaSilYazın bol bol limonata yaparsınız ve kabuklarından da sirke :)
SilAay zor bir ise baslamissiniz haydi bakalim sonucu merak ediyorum kolay gelsin
YanıtlaSilSonucu derken tadini demek istemistim :))
YanıtlaSilTadı marketlerden aldığımız sirkelerden biraz farklı, hafif kekremsi ama kötü denemez
SilBen bu kadar sabırlı değilim, uzun bir süreç. Elinize sağlık. https://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilAslında bir köşede o kendi kendine oluyor :)
SilUzun bir uğraştan sonra sonuç mükemmel.Görüntü süper ellerine sağlık şifa olsun Sevgiler
YanıtlaSilÇok mersi
Silellerinize sağlık tadı nasıl acaba
YanıtlaSilKötü denemez ancak bildiğimiz sirkelerden daha acımsı bir tadı var :)
Sildaha dün eşimle sirkenin faydalarını ve kullanım alanlarını konuşuyorduk :) yazın hemen dikkatimi çekti :) takibe aldım :) Sevgilerle (apaydindunyam.blogspot.com.tr)
YanıtlaSilSevgi bizden :)
Silrenk o kadar güzel ki temizliğe filan değil direkt salatalara yoğunlaş:))))) ellerine sağlık
YanıtlaSilKahvaltıdan önce sabahları içiyorum bakalım :)
SilLimonata gibi çok güzel görünüyor, bence de temizlikte ziyan etmeyin :) Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler
Sil