MERHABALAR;
TATİLDEYİM, AİLEMLE GÜZEL GÜNLER GEÇİRİYORUM. BLOGUM AZICIK BOYNU BÜKÜK ÖKSÜZ KALDI SANKİ, OLSUN DÖNÜNCE TELAFİ EDERİM NASILSA.
MAGGİ BULYON İÇİN HAZIRLADIĞIM TARİFİ PAYLAŞIYORUM SİZLERLE. UMARIM SİZ DE BENİM GİBİ KEYİFLE YAPAR ve AFİYETLE YERSİNİZ.
SELAM ve SEVGİLER
MALZEMELER:
*1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
*1 ADET HAVUÇ
*2 ADET KIRMIZI BİBER
*5 DİŞ SARIMSAK
*1 ADET MAGGİ ET SU TABLET
*1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
*2 FİNCAN SIZMA ZEYTİNYAĞI
*2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
*TUZ
*KİMYON
*KARABİBER
*SICAK SU
HAZIRLANMASI:
KIRMIZI BİBERLERİ YIKAYIP KÖZLEYİN. BİR BUZDOLABI POŞEDİNE KOYUP AĞZINI BAĞLAYIP
DERİN DONDURUCUYA KOYUN. BU ARADA PİRİNCİ YIKAYIP SICAK SUDA DİNLENMEYE
BIRAKIN. KIRMIZI BİBERLERİN KABUKLARINI SOYUP İNCE İNCE DOĞRAYIN. SARIMSAKLARI SOYUP KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE
DOĞRAYIN. AĞZI KAPAKLI BİR KABA KÖZLENMİŞ BİBERLERİ ve SARIMSAKLARI KOYUN.
ÜZERİNE SİRKE ve ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR ZEYTİNYAĞI İLAVE EDİN. BUZDOLABINDA
DİNLENMEYE BIRAKIN. HAVUCU TEMİZLEYİP RENDELEYİN. 1 FİNCAN ZEYTİNYAĞI İLE
HAVUÇLAR SARARANA KADAR KAVURUN. ÜZERİNE SUYUNU SÜZDÜRDÜĞÜNÜZ PİRİNCİ İLAVE
EDİP KAVURMAYA DEVAM EDİN. PİRİNÇ KAVRULURKEN 1 ADET MAGGI ET BULYONU 1 BARDAK
SICAK SUDA ERİTİN. PİRİNÇLER KAVRULUNCA ET SUYU İÇEREN 1 BARDAK SUYU ve YARIM
BARDAK SICAK SUYU İLAVE EDİN. YETERİ KADAR TUZ, KARABİBER, KİMYON İLAVE EDİP
TEREYAĞINI PARÇALAR HALİNDE TENCEREYE YAYIN,
KAPAĞINI KAPATARAK SUYUNU ÇEKENE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİN. PİLAVIN ALTINI KAPATICA BİR KAÇ SAAT
DEMLENMEYE BIRAKIN. PİLAVI SERVİS KASESİNE ALIN, İÇİNE KÖZLENMİŞ BİBER,
SARIMSAKLARI ve BÜTÜN SOSUYLA BERABER PİLAVA İLAVE EDİN. GÜZELCE HARMANLAYARAK
SERVİS EDİN.
AFİYET OLSUN.
eline sağlık canım.tatilde de ailene ziyafet vermeye devam ediyorsun anlaşılan.közlenmiş kırmızı biber ve sarımsak dedin mi akan sular duruyor bende.tez zamanda denene:)
YanıtlaSiloff nefis olmus canim....
YanıtlaSilellerine saglik
:-))
sevgiler...
PRENSESİM BEN GELDİM.
YanıtlaSilNASILSIN..
ELLERİNE SAĞLIK HWARİKA LEZZET YAN RESİMLER AÇILMADI SENİ İNCELEMEK İÇİN GELECEĞİM...
BANADA BEKLERİM..
GEL GÖRÜŞELİM...