Selamlar güzel insanlar....
Hep dediğim gibi benim için kokular çok önemlidir. Burnum afedersiniz bir tazı köpeği kadar keskindir ve hafızamda her şey kokularıyla yer bulur. Kokular unutulmaz.
Annem çalışan bir bayan olduğu için genelde eve gittiğim zaman o evde olmazdı; ancak benim hafızamda annemin kapıyı açınca beni sarıp sarmalayan anne kokusu dışında burnumda yer etmiş nefis kokulardan biri de kabak mücveri kokusudur. Niceleri var sayamadığım...
Apartmanın girirşinde aldığım mücver kokusu ne olur bizim evden gelsin diye çoook dua etmişimdir :))
Şimdi ben de oğluma yapıyorum sıkça.
Bazen kızartarak ama genelde fırırnda...
Tarif karşınızda
candan sevgi ve hürmetler....
Malzemeler:
1 kilo kabak (Kabak dolmasından artan içlerle de yapılabilir.)
1 demet nane
Biraz maydanoz
Karabiber
Beyaz peynir veya keçi peyniri (Peynir tuzluysa tuz ilave etmenize gerek yok.)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak zeytinyağı
Hazırlanışı:
Malzemeleri bir kapta karıştırın. Bu karışıma 1 bardak mısır unu ilave edin. Kıvamı kek hamurundan daha yoğun olacak şekilde un ekleyin. İstenirse içine 1 bardak süt koyabilirsiniz. O zaman un miktarını ona göre ayarlamak gerekiyor.
Fırın tepsisini yağlayıp, karışımı tepsiye yüksekliği 2 cm olacak şekilde dökün. Üzerine de çok az yağ gezdirip bıçakla hafif keserek önceden 200 C ye ısıtılmış fırına koyun. 5-10 dk sonra ısıyı 180 C ye düşürüp üzeri kızarınca tepsiyi fırından alabilirsiniz.
1 kilo kabak (Kabak dolmasından artan içlerle de yapılabilir.)
1 demet nane
Biraz maydanoz
Karabiber
Beyaz peynir veya keçi peyniri (Peynir tuzluysa tuz ilave etmenize gerek yok.)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak zeytinyağı
Hazırlanışı:
Malzemeleri bir kapta karıştırın. Bu karışıma 1 bardak mısır unu ilave edin. Kıvamı kek hamurundan daha yoğun olacak şekilde un ekleyin. İstenirse içine 1 bardak süt koyabilirsiniz. O zaman un miktarını ona göre ayarlamak gerekiyor.
Fırın tepsisini yağlayıp, karışımı tepsiye yüksekliği 2 cm olacak şekilde dökün. Üzerine de çok az yağ gezdirip bıçakla hafif keserek önceden 200 C ye ısıtılmış fırına koyun. 5-10 dk sonra ısıyı 180 C ye düşürüp üzeri kızarınca tepsiyi fırından alabilirsiniz.
merhaba
YanıtlaSilannelerimizin yaptığı her şey nede kıymetli nede güzeldir o lezzeeti başka hiç kimseden tadamayız değil mi ?
elinize sağlık çok güzel görünüyor sevgiler
Yerden göğe haklısın, selamlar
YanıtlaSilBayılırım kabak mücverine,ama nedense en az yaptığım yemeklerlerden biridir sanırım çok yağ çektiği için ve üşendiğim için :) Ellerine sağlık canım
YanıtlaSil