Merhaba sevgili dostlar;
Bugün epeydir denemeye niyet ettiğim bir tarifi paylaşmak isterim sizlerle. Ben ve evdekiler sonuçtan gayet memnun kaldık.
İçine kullandığım harcı, keserken parçalanan kakaolu kekimden hazırladım :) Siz isterseniz yeni bir kek de pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
100 gram tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı su
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta akı
1 paket instant maya
bir fiske tuz
500 gram un
İç harç:
5-6 dilim kakaolu kek
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 çay bardağı irice çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı süt
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Nemli bir bez örterek 30 dk kadar dinlenmeye bırakın. İç harcı hazırlamak için kekleri ufalayın, diğer malzemeleri de ekleyerek sütle yoğurun.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparıp unlayarak bir karış kadar açın. Ortasına iç harçtan rulo şeklinde ince bir silindir koyun. Hamurları sararak içi dolu bir rulo yapın.
Kenarlarını kıvırıp yarım ay şeklini verin.
Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerine
yumurta sarısını sürün ve ister badem, fındık vs serpin. Ben haşhaş tohumu
serptim. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
elinize sağlık ilk defa görüyorum bu tarifi :)
YanıtlaSilHer şeyin bir ilki vardır :)
SilElinize sağlık (:
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilMersi :)
SilMerhabalar, çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Çok beğendim. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılarımla
Çok teşekkür ederim, selamlar
SilÇok güzel. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSağol Birgülcüğüm
SilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, selamlar
SilBizim mutfakta da bu hafta sonu ay çöreği vardı ama görüntü alamadan bitti, ellerine sağlık, var mı ev yapımı ay çöreği gibisi. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilYaaa haklısın ev yapımı gibisi yok :)
Sil