20 Mart 2014

FIRIN POŞEDİNDE SEBZELİ TAVUK


Merhaba sevgili dostlar;

Hepimiz mutfakta harikalar yaratmak, onlarca misafir ağırlamak, bilmem kaç çeşitlik, sütlüsünden, etlisine, tatlısından, tuzlusuna eksiksiz sofralar kurmak istiyoruz. Aynı zamanda da yaptıklarımızı çabucak halletmek, pratik menüler tercih etmek, ekonomik ve iktisatlı mutfak harcamaları yapmak, lezzetli, farklı ve ilk deneyen biz olmak istiyoruz...

Vallahi son günlerde havadan sudan mı, ilerleyen yaşlardan mı, memleket derdinden mi bilinmez mutfak işlerini epey bir boşladım. Kolay ve besleyici olsun tamam... Kafamda gün içinde yapmak istediğim bir sürü iş var. Zaman yetmiyor... Nerede daha düne kadar o cevizli sucukları yapan ben :))

Dün akşam da eşimin aldığı köy tavuğunu, en basit şekliyle fırın pişirme poşedine bir kaç baharatla atıverdim. Yanına da biraz patates ve havuç... Miss

Malzemeler:

Orta boy tavuk
2 adet patates
2 adet havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 limon suyu
dilediğiniz baharatlar

Yapılışı:

Tavuğu güzelce yıkayın. Bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve baharatları güzelce karıştırın. Tavuğu bu sosa güzelce bulayın. Sebzeleri irice doğrayın. Bir fırın pişirme poşedine soslanmış tavuk ve sebzeleri koyun. 200 derecelik fırında kızarana ve etleri yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun efem...

2 yorum:

  1. tavuklu yemekler zaman kurtarır,hem de sağlık açısından etten daha avantajlı... fırın poşetinde pişirme yöntemini de çok seviyorum :) ellerinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil