25 Nisan 2014

KAKAOLU MUZLU KEK



Sevgili dostlar selamlar;

Muz mevsimi bitiyor, çabucak kararıyor muzlar. Evde yenmeden kalmış üç beş muz vardı. Muzlu süt yapalım dedim, oğlum istemedi. Ben de kek olarak değerlendireyim istedim.

İşte size güzel bir muzlu kek tarifi...

Malzemeler:

2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı ılıkça süt
6 yemek kaşığı yoğurt
3 yumurta
1 su bardağı ceviz içi
2 ince doğranmış muz

Yapılışı:

Yumurta, vanilin ve toz şekeri krema kıvamını alana kadar çırpın. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırırn. Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Diğer malzemeleri de karıştırarak ekleyin. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder