Merhaba;
Hafta sonu cici bir kız oldum ve güzel güzel yemekler yaptım. Biraz dikkat ediyorum bu günlerde yediklerime, içtiklerime. [Söylediklerime ise her zaman ;-) ] O yüzden ben yemedim çok fazla bu böreklerden.
Neyse tarif aşağıda;
Mutlulukla kalın...
Malzemeler:
- 1 kg yufka (5 adet)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 200 ml mısırözü yağı
- 250 gr kıyma
- 2 soğan
- Maydanoz
- 1 su bardağı bezelye
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Yapılışı:
Yumurtaları çırpın ve sıvı yağ ile sütü ekleyerek karıştırın.1 adet yufkayı alarak hafif yağlanmış (sıvı yağ ile) fırın tepsisine yufkayı çok fazla gerdirmeden düzgünce kenarları tepsiden sarkacak şekilde yerleştirin ve üzerine sütlü karışımdan biraz yayın. Üzerine ikinci yufkayı serin ve aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine önceden hazırladığınız kıymalı içi (soğanlar pembeleşene dek kavrulur, kıyma eklenir ve pişirilir, bezelye, karabiber, tuz, kimyon ve kıyılmış maydanoz eklenerek karıştılır .) eşit şekilde yayın. Yufkalardan birini küçük küçük parçalara bölerek kıymalı için üzerine serpiştirin. Yumurtalı karışımdan biraz dökün. Üzerine 4. yufkayı kapatın ve yumurtalı karışımdan yaydırın. İlk yufkanın kenarlara taşan kısımlarını tüm yufkaların üzerine kapatın ve en üste 5. yufkayı serin. 1 yumurta sarısı ve yoğurdu fırça ile üzerine yaydırın. İsterseniz üzerine susam, keten tohumu, çörekotu vs serpebilirsiniz. Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 35 dk) pişirin.
------------------------------------------------------------------------------------
Sonra da afiyetle yiyin...
Oooh ellerine saglik, bir de kalorilerini de koymus, valla supersin,
YanıtlaSilSevgili Tuba;
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, yedik bitti vallahi...
Kalori tablosu koymak ve ziyaretçilerime bilgi varmek hoşuma gidiyor. Tabloyu ben hazırlıyorum benim işim bu ;-)
Mutlulukla ve sağlıkla kal
Iyi fikir bu keten tohumu, ben de koyayim bari. Ayrica Izmirden uzak yasamak cok zor fikrine icten katiliyorum.
YanıtlaSilSevgiler
Hoşgeldin TATA;
YanıtlaSilBıraktığın yorumu okuyunca bir hemşeri kokusu aldım hemen...
Seni burada gördüğüme sevindim, her zaman beklerim. Güzel Blogunu da iade-i ziyaret amacıyla inceledim. Tecrübeli bir ev hanımı, renkli bir anne... Senden öğrenebileceğim bir şeyler olduğunu düşünerek takip listeme alıyorum sizi izninizle. (Cümlelerime "sen" diye başlayıp "siz" diyeyerek bitiriyorum. Birden saygılarımı sunmak istedim size...)
Hoşçakalın
P.S. Bu yorumun aynısını sizin bloğunuza da bıraktım...
Prensesciğim,
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş bende çok severim börekleri :) dayanamayıp yerim.
Kalorilerine bakınca biraz iştahım kapansa da nefiiissss gözüküyor.
Tabloyu nasıl hazırlıyorsun merak ettim doğrusu?
sevgilerinle
Prensesciğim,
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş bende çok severim börekleri :) dayanamayıp yerim.
Kalorilerine bakınca biraz iştahım kapansa da nefiiissss gözüküyor.
Tabloyu nasıl hazırlıyorsun merak ettim doğrusu?
sevgilerimle
Sevgili Elit;
YanıtlaSilKim sevmez ki böreği?
Tabloları, besinlerin içerdikleri değerlerin matematiksel katsayılarını alarak çarpan bir program var onunla hazırlıyorum. İş yerinde kullandığım bir program bu.
Sevgiler
merhaba, börek çoook güzel olmuş. yemek lazım :) kalori tablosu vermeni çok seviyorum... Ellerine, aklına sağlık... Bazen moral bozucu olabiliyor ama olsun okadar :)) Zaten bu blog olayıyla kilomuz alıp başını gidecek :)
YanıtlaSilAşağıdaki incik boncuk satma hikayenizi okudum. Lise 1 de bizde bir arkadaşımla birlikte kolye bileklik yapıp satmıştık 1-2 ay yaz tatilinde. Çok keyifliydi.. DOstunuzu kaybetmenizde apayrı bir hüzün verdi bana :( Çok üzüldüm. Maalesef hayat çok acımasız.
Sımsıcak sevgilerimle..
takipteyim.
Günaydın Zerrincim;
YanıtlaSilSen yemek konusunda kontrolü eline almışsın. Bence çok da sorun etme bunu.
Hayat bazen acımasız olabiliyor.
Öpüyorum çok.