Yemek Fırtınası yazılarında yarıya geldik sayılır. Bugün 14.gün.
Bu etkinliğe ait diğer yazılarıma bu linkten ulaşabilirsiniz.
14.gün konusu :Bloglardan uygulayıp beğendiğiniz, favori lezzetim dediğiniz tarifiniz hangisi. Haydi tarifi aldığınız blog adresiyle birlikte tarifi uygulayıp paylaşın.
Geçtiğimiz sene sömestre tatilinde dillere destan bir Antep gezisi yapmıştık. Uzun uzun sizlere de anlatmıştım hani.
Orada en beğendiğim lezzetlerden biri de Ali (ya da Ale) Nazik olmuştu. Hem hafif, hem lezzetli, hem göze hem de mideye hitap eden bir tat.
Yemek bloglarına bakınırken birden karşıma bu etkinliğin de sahibesi sevgili Zerrinin sayfasında gördüm tarifini. Geçtiğimiz hafta da yaptım :))
Biz bayıldık, artık sık sık yaparım Ali Nazik. Hele yazın harika olur tazecik patlıcanla...
Bu vesileyle hem bu güzel tarif için hem de 14 gündür etkinlik için uğraşan Zerrine teşekkür ederim
Selamlar, sevgiler...
Bu etkinliğe ait diğer yazılarıma bu linkten ulaşabilirsiniz.
14.gün konusu :Bloglardan uygulayıp beğendiğiniz, favori lezzetim dediğiniz tarifiniz hangisi. Haydi tarifi aldığınız blog adresiyle birlikte tarifi uygulayıp paylaşın.
Geçtiğimiz sene sömestre tatilinde dillere destan bir Antep gezisi yapmıştık. Uzun uzun sizlere de anlatmıştım hani.
Orada en beğendiğim lezzetlerden biri de Ali (ya da Ale) Nazik olmuştu. Hem hafif, hem lezzetli, hem göze hem de mideye hitap eden bir tat.
Yemek bloglarına bakınırken birden karşıma bu etkinliğin de sahibesi sevgili Zerrinin sayfasında gördüm tarifini. Geçtiğimiz hafta da yaptım :))
Biz bayıldık, artık sık sık yaparım Ali Nazik. Hele yazın harika olur tazecik patlıcanla...
Bu vesileyle hem bu güzel tarif için hem de 14 gündür etkinlik için uğraşan Zerrine teşekkür ederim
Selamlar, sevgiler...
Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan
1 kase yoğurt yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz
1 kase yoğurt yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz
Kıymalı harç için;
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
1 çay bardağı domates konservesi
4 yemek kaşık zeytin yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
tuz, karabiber, kimyon
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
1 çay bardağı domates konservesi
4 yemek kaşık zeytin yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı:
Patlıcanları bir güzel közleyin, kabuklarını soyun. Bir tavaya zeytinyağını alın ve soğanı, biberi ve kıymayı kavurun. Suyunu çekince domates lonservesi ve salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Baharatlarını ekleyip şöyle bir karıştırıp bir kenarda bekletin.
Közleyip soyduğunuz patlıcanları doğrayın. Sarımsaklı yoğurt haline getirdiğiniz sos ile iyice karıştırın. Servis tabağına bu patlıcanlı ezmeyi yayın ve üzerine ılınmış kıymalı harcı koyun.
Afiyetle yiyin...
Ne güzeldir.Közlenmiş patlıcanla yapılan yemekler.Ellerinize sağlık
YanıtlaSil