16 Aralık 2013

KALDIĞIMIZ YERDEN... 16. GÜN BLOG FIRTINASI....MUHALLEBİLİ KADAYIF...




Ay sormayın vallahi... Hafta sonu bir curcuna gidiyor evde... Bir de oğlan da sümüklenmiş üzerinize afiyet :)

Bir naz, bir niyaz...

Sütçümüz geliyor, süt alıp yoğurt mayalıyorum. Ardından lor peyniri ve eğer yeterli kaymak birikmişse tereyağı yapıyorum hafta sonu. Bilirsiniz süt beklemez. 

Sonra çamaşır işi, yıka, as, kurut, katla yerleştir ve ütüle sırasıyla giden...

Ailenin tüm üyeleri evde olunca biri kurabiye, kek ister, biri çay, kahve, yanında hoş sohbet...

Velahasıl-ı kelam benim 14 ve 15.gün  yazılarım kaldı...


Kaldığım yerden devam ediyorum...

Diğer Blog fırtınası yazılarımı buradan okuyabilirsiniz...

Blog Fırtınası 16.gün konumuz : Son yediğiniz yemeği tüm detaylarıyla anlatın, ağzımız sulansın.

Ohooo bacılar benim işim bu değil mi zaten. Yediğim bir dilim kuru ekmek, içtiğim bir bardak suyu ballı börekli anlatmak :) Şıpın işi yani...

Dün ne yediğimi bir hatırlasam tamam da yok gelmiyor vallahi :))

Geldi geldi...

Size en şahanesini anlatayım. Hatta fotoğraftan da görüldüğü / görülmediği üzre nefasetinden öyle bir kapıştık ki ailecek doğru düzgün çekemedim bir fotoğrafını. Ne olur ayıplamayın. Ama naapayım o çıtır çıtır kadayıfların arasından dişlerinize mis gibi damla sakızı kokusuyla yayılan muhallebi öldürdü beni. Hele o tazecik süt kokulu cevizler...

Kapışa kapışa, yalana yalana yedik biz... Siz de yapın siz de yiyin... Allah sofranızın bereketini arttırsın...

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

Malzemeler:

250 gr tel kadayıf
50 gr tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş iç ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi:

1 litre süt
1 sb tozşeker
1 parça damla sakızı
1 tatlı kaşığı toz salep
1 pkt vanilin
3/4 sb un
1 pkt toz krem şanti

Yapılışı:

Kadayıfı 2-3 saat kadar önce buzluğa koyun.
Süt, şeker, un, vanilya, salep ve damla sakızını bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakın. Soğuyunca toz krem şantiyi ekleyerek mikser ile iyice çırpın.

Tereyağı, şeker ve ufaladığınız tel kadayıfı, kadayıfın rengi kızarana kadar kavurun. İri çekilmiş ceviz içini de ilave edin.

Bir kalıba ya da borcama önce kadayıfın yarısını yayın. Üzerine soğumuş ve krem şantiyle çırpılmış muhallebiyi yayın. En üste yine kadayıfları serin. Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis edin..

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder