Selam sevgili dostlar;
Çok sevsem de çok sık yapmadığım bir tarifi sizinle paylaşmak istedim. Deniz mahsüllerini sevenler buyrun haydi...
Malzemeler:
500 gram küçük boy karides
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz, karabiber
Yapılışı:
Küçük doğranmış kuru soğanları ve sarımsakları güveç tenceresinde zeytinyağı ile hafif pembeleştirin. Diğer sebzeleri de küçük küçük doğrayarak ilave edin ve domatesler hafif sulanınca karidesleri atın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyerek, tuz ve baharatları da ekleyin. Karidesler yumuşayana kadar ağzı kapalı olarak pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder