Selamlar sevgili dostlar.
Evde kendi sirkemizi yapmaya kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk bölüm için burayı okuyabilirsiniz.
İlk bölümde bahsettiğim gibi sirkeyi oluşturacak malzemeleri kavanozumuza koyduktan sonra iki hafta boyunca hergün tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırdım.
İlk hafta su bulanıklaştı ve narenciye kokusu keskinleşti. İkinci hafta yavaş yavaş kabuklar dibe çökmeye başladı, su bulanık ve tortulu bir hal aldı. Üst yüzeyde beyaz kaymak tabakası oluştu ve koku keskin ve ekşimsi oldu.
Ben bu hafta sonu yani 3. hafta bitince süzme aşamasına geçmeyi planlıyorum. Zamanı gelince sizinle de paylaşacağım.
Şimdilik bendeki havadisler bu kadar.
Selamlar efem...
Bende yapıyorum ama narenciye değil. Elma ile yaptım. Ama işte üzerinin bağlanmasını sevmiyorum. Aslında o hava aldırımıyor koruyor ama.
YanıtlaSilBirde narenciye deneyeceğim. Umarım daha çok hoşuma gider. Ellerine sağlık canım. Bravo sana.
Ben de elma deneyeceğim bundan sonrakinde :)
SilEllerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür edereim
SilÇok güzel.. ellerinize sağlık.. Annem de elma kabukları ile yapar..
YanıtlaSilBen de denemek isterim inşallah, selamlar
SilMerhabalar, sizi etkinlikle keşfettim, takipteyim, bana da beklerim :) sevgiler
YanıtlaSilhttp://hobylst.blogspot.com.tr/
Mersi
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler
SilEllerinize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkür
Silellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilAfiyetle sizi takip ediyorum sirkenin sonunu bekliyorum.Sevgiler
YanıtlaSilBen de bekliyorum heyecanla, hafta sonu süzeceğim kısmetse
SilDaha öğrenmem gereken ne çok şey var...
YanıtlaSilÖmür bitmeden öğrencilik bitmezmiş :) selamlar
Sil